RainbowHunterPL Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam posiadam aktualnie hamulce od shimano BR-M355 które już mają wycieki w oko wpadły mi te avidy które za 400zł moge mieć wraz z tarczami 160/180+ adaptery warto się pchać w hamulce avida? czy różnica będzie zauważalna? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Avid DB1 konstrukcyjnie jest bardzo podobny do Avida Elixir 1. Miałem te hamulce ale nie bylem z nich zadowolony. Zmieniłem na Shimano Deore 615 i wg. mojej opinii są one lepsze od tych Avidów. Wysłane z mojego SM-G925F Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Mógłbyś powiedzieć jakie były z nimi problemy? bo te altusy od shimano to totalna padaka Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Ciągle klocki ocierały o tarczę. Nie szło tego wyregulować. Zmiana klocków i tarcz nie pomagała. Zawsze któryś ocierał. Siła hamowania przyzwoita, a nawet wystarczająca do spokojnej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Cholera :/ jakie avidy są warte uwagi do 600zł komplet? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Wiesz to jest moja bardzo subiektywna opinia. Ludzie jeżdżą na Avidach i nie chcą słyszeć o Shimano. Może jeszcze ktoś coś o nich napisz i może to byc zupełnie inna opinia niz moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 ja bym nie brał podstawowego modelu avida tym bardziej, że za tyle można kupić slx-y lub xt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 za 600zł znajde coś lepszego od tych DB1? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Za 600 zł smiało można kupić SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 A z innych marek jest coś wogóle wartego uwagi ? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Shimano Slx M675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 A avidy DB3 ? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brk26 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Ja mam db1 i jestem z nich zadowolony. Nie jeżdżę w maratonach itp... ale jak dla mnie są warte swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi