Skocz do zawartości

[Licznik] SunDig

Redoundo

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli bezprzewodowy z Sigmy to tylko STS (cyfrowy) http://allegro.pl/liczni-bezprzewodowy-sigma-sport-bc-12-12-sts-i6434245690.html , ATS (analogowy) działa słabo , bez powodu traci kontakt z nadajnikiem i szybko pada (w ciągu 3 miesięcy padły mi 2  - trzeci który miałem z wymiany gwarancyjnej poszedł do ludzi i poszedłem w  STS - problemy zniknęły.).

żeby licznik był nie drogi i bezprzewodowy
 Te dwie rzeczy w znacznej mierze się wykluczają, jak coś ma ładnie działać,  nie gubić zasięgu itp. to raczej nie może być zbyt tanie. Poza tym ten licznik nie ma niczego niezwykłego (no może poza alarmem nadmiernej prędkości :o), a jego opakowanie wygląda jak typowe z bazaru, albo ze sklepu za 4.5. 

Liczniki ATS wywal do śmieci bez otwierania pudełka. Szkoda pracy.

Ten z linku w temacie.

Przemyśl kwestie.

1) Kupujesz licznik bezprzewodowy, nieznanej firmy bardzo tani - prosisz się o kłopoty w transmisji sygnału.

2) Wygląda na wielki - zajmie miejsca jak mała nawigacja a nawigacja nie jest

3) Większość tych funkcji g... warta. Moim marzeniem to licznik, w którym mogę usunąć co chcę i zostawić tylko wybrane funkcje

4) Dodatkowe zewnętrzne sterowanie licznikiem... czyli dodatkowy przycisk obok przycisku na liczniku - wypas.

Przemyśl zakup, bo więcej możesz mieć problemów niż radości. Nic tak nie wkurza jak licznik, który w czasie wycieczki raz się aktywuje a raz nie. Polecam liczniki przewodowe. Chcesz kupić tanio to kup na kabelku. Wtedy nawet taki za 30 zł z marketu będzie działał latami doskonale. Chcesz bezprzewodowy to zainwestuj w sprawdzone firmy chociaż ja akurat nie polecam Sigmy bezprzewodowej.

Faza "Sun..." kojarzy się zwykle z Chinami. I w tym przypadku tak jest. Licznik estetyką wyświetlacza nie grzeszy, energooszczędnością także, skoro potrzebuje dwóch baterii. W tanim liczniku należy się spodziewać analogowej transmisji, więc jak już tutaj padło - podatność na zakłócenia, co skutkuje nieprawidłowymi wskazaniami. Żeby nie było. Transmisja cyfrowa również jest podatna na wszelkiego typu zakłócenia, różnica jest jedynie taka, że licznik nie wyświetli, że jedziesz pod górę 90 km/h, bo minął Cię skuter.

Jeżeli koniecznie chcesz tani licznik, to tylko przewodowy. Jeżeli koniecznie bezprzewodowy, to dopłać do Sigmy STS.

Jak już się uparłeś na bezprzewodowy to ten w linku to dobry wybór. Używam jego większego brata 16.12 i w miarę działa, choć zawiechy też mu się zdarzają. Pamiętaj o bateriach w liczniku i transmiterze. Wytrzymują jeden sezon.

Czy ten licznik 12. 12 ma jakieś podświetlenie ekranu? To też jest potrzebne bo będę jeździł wieczorem.x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...