Skocz do zawartości

[przełajówka] Rower dla początkującego do 4000

mattrick

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam roweru dla początkującego szosiarza - dlatego też w sumie skłaniam się ku przełajówkom. Rower będzie głównie używany do jazdy po mieście (dojazd do pracy +ew. wycieczki). Do tej pory jeździłem na swojej starej Meridzie przystosowanej do XC (a właściwie całkiem przeze mnie przerobionej) i jednak szukam czegoś czym wygodniej się jedzie po asfalcie. :-P

Dodatkowe wymaganie to udźwig 100kg/180 cm. Czy używany czy nowy to mi w sumie obojętnie - jednak po latach składania samemu wolałbym żeby wsiąść i bezproblemowo jechać - już nie mam czasu na dłubanie samemu.

Do tej pory najbardziej skłaniałem się ku modelowi Giant Anyroad 2, ale po to piszę tutaj, żeby posłuchać opinii mądrzejszych ode mnie. ;-)

Zerknij na GT Grade (nie wiem ktory model zmiesci sie w budzecie, geometria ramy jest identyczna we wszystkich). Jest to jedna z lepszych opcji przelajowych dostepnych w naszym kraju. Jezdzilem na nim chwile, ale gdy chcialem kupic to nie bylo dostepnego mojego rozmiaru i kupilem przelaja od speca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...