Skocz do zawartości

[La Vuelta a España 2016] dyskusja, prognozy etc.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj startuje La Vuelta a Espana 2016. W tym roku bez Rafała Majki, za to z Michałem Kwiatkowskim, Michałem Gołasiem i Bartoszem Huzarskim.

Relacje na żywo oczywiście na Eurosporcie. 

Wiadomo już, że w tym roku Kwiato będzie jechał dla Froome'a. Czy Waszym zdaniem Brytyjczyk ma szansę na dublet i po zwycięstwie we Francji stanie na najwyższym podium w Hiszpanii? 

Napisano

Kolejne etapy vuelty pokażą, jak to jest z jego motywacją. Na razie wydaje się zmotywowany. Ale mając za sobą TdF i brąz w Rio sił może zabraknąć - to fakt. Organizmu się nie oszuka.

Napisano

Myślę, że wyścig ma szanse wygrać Contador lub inny zawodnik, który nie jechał TdF (no dobra Contador jechał ale nie całe). Froom i Quintana zaliczyli TdF więc może zabraknąć im świeżości. Chaves, Gesink powinni skończyć bardzo wysoko. Kruijswijk jeśli zbudował drugi szczyt formy podobny do tego z Giro może powalczyć o zwycięstwo.

Napisano

Jeżeli etapy górskie będą rozstrzygające (a zapewne będą) to Quintana może zaskoczyć.

Napisano

Czy ja wiem czy tak niespodziewanie? po wczorajszym 1 miejscu Sky taka szansa była. Kwiato potrafi się super odnaleźć, jak widać nawet w sprinterskich końcówkach.

Przypomina mi się etap w tegorocznym TDP, chyba w Rzeszowie z metą, gdzie Michał niespodziewanie wyskoczył i niewiele brakło a ograłby sprinterów. Dziś było podobnie.

Napisano

Chyba nie do końca rozumiesz o co chodzi w takim wielkim tourze.

Pomagał Froomowi, bo to on jest liderem i walczył o koszulkę, dla Michała taka strata to otwarcie szansy na jakieś zwycięstwo w kolejnych etapach, chociażby w ucieczce.

Napisano

Doskonale rozumiem. Jednak to nie ma nic do rzeczy. Przechodząc do nich był kreowany na lidera ekipy, a ten rok pokazuje, że nic z tego nie będzie. Co jak co, ale koszulka lidera w wielkim tour jest ważna wizerunkowo, i dziś spokojnie mógł ktoś inny pomagać Froomowi.

Napisano

Dziś to musiał by powalczy jak równy z równym z Movistarami, a z nimi ledwo Froom zawalczył, a Contador padł. Do kogo ty porównujesz Kwiatka, nie ta liga, a przewaga czasowa wynosiła ... 0 sekund.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...