3143k4r2 Napisano 20 Sierpnia 2016 Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam serdecznie nosze sie z zamiarem zamiany jednego z moich rowerow na stalowego singla. Jako ze lekki nie jestem ok 100 kg szukam czegos mocnego. Rower nie bedzie katowany w gorach. Raczej niziny lasy pola łąki miasto bez jakis szalenstw. Ze wzgledu ze posiadam w domu 2 wolne piasty rozwazam kilka opcji. Zalozenia - piasty pod tarcze - piasta przod 9mm - mocne & pancerne wytrzymaja wage rzedu 100 + bagaz - opona 2,2-2,5 sensownie sie ulozy 1. Budowe koł (celowo nie wypisuje nypli szprych i skladania) a) Piasta przod kupuje novateca 9mm 100 zl Piasta tyl mam novateca z bebenkiem + dokupuje redukcje na SS 50 zl Obrecze dartmoor rocket 29 2 x 150 zl <- chyba najlepszy stosunek cena/ jakosc / wytrzymalosc b ) Piasta przod kupuje NS / Octane One / Dartmoora 150 zl Piasta tyl kupuje NS / Octane One / Dartmoora 200-400 zl Obrecze dartmoor rocket 29 2 x 150 zl c ) Piasta przod kupuje cokolwiek 9mm 100 zl Piasta tyl mam Shimano Alfine 8B z manetkami wiec od biedy z SS robi sie 1x8 Obrecze dartmoor rocket 29 2 x 150 zl <- chyba najlepszy stosunek cena/ jakosc / wytrzymalosc 2. Zakup kompletu kół a) MAVIC CROSSRIDE 29 http://allegro.pl/nowe-kola-mavic-crossride-29-29er-qr15-i6417492613.html + redukcja SS + redukcja qr15 -> 9mm Widzialem test ( https://team29er.pl/testy/kola/1892-dugodystansowy-test-ko-mavic-crossride-29-cz-pierwsza) i calosc wyglada obiecujaco. Martwi tylko problem tego luzu w tylniej piascie i mala ilosc szprych... niby streight pull ale jednak 24 to nie 32 36 Na chwile obecna mam takie wizje ale z checia pocztytam Wasze propozycje czy uwagi. Jesli chodzi o zakres cenowy.... powiedzmy 1000 zl ale norma ze im mniej tym lepiej Zdaje sobie sprawe z tego ze przy ewentualnej sprzedazy kol o wiele latwiej bedzie sprzedac KOMPLET pod kasete a nie single speed. Przeszlo mi tez przez mysl zlozenie 27,5 ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.