tomkusi1 Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Witam Wczoraj zaczął mi się haczyć hamulec przedni w rowerze. Niestety zacisnął i nie odbijał Dałem bratu ,żeby to zrobił ,ale on już go dobił do końca. Dziś byłem w serwisie rowerowy i powiedzieli ,że nie da się już kupić zacisków mechanicznych. Czy to jest prawda ? Jak tak to jak to zrobić ? Szukać na allegro ? Zrobić hydrauliczny ? Jak hydrauliczny to jaki w miarę tani ? Przepraszam za brak napisu w tytule. Proszę moderatora o dodanie [Zacisk] na początku tematu oraz pytajnik na końcu
seraph Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Dziś byłem w serwisie rowerowy i powiedzieli ,że nie da się już kupić zacisków mechanicznych. Co za ludzie Oczywiście, że się da: http://allegro.pl/hamulce-hamulce-tarczowe-mechaniczne-251502 Zaciski mechaniczne działaja z każdą klamką MTB - nawet od V-brake. Powiem nawet więcej: zaciski mechaniczne AVID są przez niektórych stawiane wyżej niż tanie hamulce hydrauliczne. Co do hydrauliki to jakbyś zmieniał to już lepiej komplet tak, aby modulacja była taka sama w obu rękach. Oczywiście to już droższa zabawa. Tania hydraulika niestety nie lubi mrozów, a Shimano niskich grup lubią cieknąć...
mklos1 Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Dziś byłem w serwisie rowerowy i powiedzieli ,że nie da się już kupić zacisków mechanicznych. Czy to jest prawda ? Chcą Cię naciągnąć na hydrauliki, bo będą więcej mogli przyciąć kasy pewnie.
FUSEE Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Mam na zbyciu prawie nowe zaciski BR-M416 (przebieg może 5km) z tarczami 180/160 RT-54 Mogę tanio odstąpić
Mod Team bikergonia Napisano 19 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2016 Wstaw zdjęcie hampla a coś dobierzemy. Oryginały, zamienniki - będzie dobrze
Mod Team Puklus Napisano 20 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.