HubiiDubii Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 http://ssl.allegro.pl/item126963119__proma...o_115g_abp.html powiedzcie prosze czy naprawde to nadaje sie do jazdy i czy zwykly mostek zoom aluminiowy moze byc do tego zastosowany jesli nie to jaki jestem zainteresowany ta kiera jesli to nie jakis bubel co wy na to ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielon Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Przeszukaj forum, bo jest wiele tematów o kierach (sztycach itd.) karbonowych, w tym promaxa jeżeli się nie mylę. Są też posty na temat właśnie łączenia aluminium z karbonem (pytanie o mostek). Miłego szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Nie wiem czy to nadaje się do jazdy, ale na pewno miał bym opory przed kupieniem czegoś od gościa, który wypisuje takie głupoty: "Przeznaczenie: Downhill, Freeride jak i do zwykłej, nieco wygodniejszej jazdy MTB." i " Długość: 600 mm – xtra szeroko leży w dłoniach" Koleś jest totalnym ignorantem i do tego nie zna znaczeń słów, których używa ("xtra" ). Chciałbym zobaczyć jakiegoś freeridera, który używa carbonowej kierowncy o szerokości zaledwie 600 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Te 115g to moim zdaniem dosyć mało jak na kierownicę giętą.Mimo że jest to karbon.Chociaż do mtb pewnie by wytrzymała.Rzekłbym na pewno.Ale czy warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 temat wynalazków Promaxa był wałkowany dziesiątki razy... wg mnie to jakiś bubel...za dużo widziałem połamanych sztyc "karbonowych" i niechciał bym ryzykować uszkodzeń ciała w razie złamania kiery :035: o bzdrurach, które wypisuje sprzedający nie wspomnę... IMHO lepiej kupić aluminiową Tiogę, DM-a czy coś takiego...pare gram więcej, ale wg mnie bezpieczniej i pewniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 HubiiDubii: patrzac na zdjecie twojego rowerku dochodze do wniosku, ze jest w nim swporo rzeczy na ktorych mozesz bezpieczniej urwac mase. odwiedz: http://light-bike.com/forum/ i spytaj o rade. tylkonie wspomniaj o tej kierownicy, bo cie zjedza zywcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2006 dokładnie uchmanek tak jak mówisz co do podanego linka jest on mi znany a walke z nadwage zaczynam od nastepnego miesiaca na pierwszy ogien ida kola potem kiera z mostkiem na koniec sztyca i poddupek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jest jeszcze kiera BBB karbonowo-alu i nie wiem jakos jej ufam bardziej , sam o tym myslalem , 100g mniej zawsze ale chyba balbym sie jezdzic na tym troche , lepiej cos alu ciezszego ale pewniejszego jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 115 gram, cóż chciałbym ją zważyć. 165 gram ważą analogiczne rozwiązania BBB/PRO/Amoeba chyba itp. To wszystko pochodzi z jednego źródła. Co prawda PRO jest najładniejsza na drugim miejscu ten promax chyba bo pewnie dziwnym trafem waży 165gram. Pyzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Gieta kierownica wazaca 115 gram? Kupuj smialo Jak przezyjesz rok to i ja ja kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 ja również chciałbym ja zważyc.... A poza tym to odradzam to scierwo, chyba wiadomo dlaczego. Ja uzywam kiery PRO carbon ale prostej. Jak na razie jestem zadowolony, no i waży 129 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 akurat sztycy promaxa bede bronił, bo od 5 msc. nie czyni mi problemów z moimi prawie 90 kg, i waga faktycznie tylko 220 g. Nie ma też żadnej wkładki z alu, bo cały przekrój jest jednorodny. Problem tylko moze byc z tym, ze łatwo sie rysuje i czasem może "wpadac" w rure, ale to dosyć łatwo rozwiązac "sposobem" Jak peknie, nie omieszkam napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 No ja jakis czas temu od kogos kupile peknieta , 90kg to ja bym sie obawial biorac ta " carbonowa " sztyce jednal :] A zacisk masz zwykly czy taki do sztyc carbonowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Nie ma się czego obawiać. Ja ważę podobnie do EVO i z tą sztycą jeżdżę około roku a w ramie trzyma ją seryjnie montowany zacisk Meridy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 16 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Nie ma się czego obawiać. Ja ważę podobnie do EVO i z tą sztycą jeżdżę około roku a w ramie trzyma ją seryjnie montowany zacisk Meridy. No to nas uspokoiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 A pamietacie o tym ze karbon to material ktory sie meczy? traci sztywnosc i wytrzymalosc? Dlatego ja karbonowi w MTB mowie nie, bo nie stac mnie na wymiane ramy co rok czy innych karbonowych czesci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Bez przsady ze co rok to raz dwa w szosie sie nie meczy ? Gdzie z reguly robi sie 3-4 razy tyle km ile w mtb wiec sensu w tym co mowisz zbytnio nie widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.