Skocz do zawartości

[kask][ochraniacze] dla dziecka w rozsądnej cenie

xiveris

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję zestawu kasku + ochraniacze na kolana, łokcie i ewentualnie coś na nadgarstki dla mojego 3 i pół letniego syna. Niedawno w okolicy miasto wybudowało tor , trochę górek i zjazdów zjazd początkowy ma około 6 metrów ponad tor, później podjazdy mają około 1,5 m max wysokości a spady do 2 metrów.

Chciałbym zadbać o bezpieczeństwo syna oraz jego wygodę jazdy na ile to tylko możliwe. Dla niego upadek z takiego podjazdu do tyłu jest dosyć niebezpieczny w razie gdyby nie udało mu się wdrapać na któryś z podjazdów.

Jego rower to Kross Racer 16 calówka. Obecnie posiada tradycyjny kask rowerowy jednak nie widzę jego zastosowania większego podczas upadku na tył głowy.

Znalazłem w decathlonie taki kask czy taka konstrukcja jest coś warta? Czy też szukać czegoś innego.

Inną kwestią są ochraniacze, gdyż większość z nich jest dedykowana dla użytkowników rolek oraz hulajnóg. Obawiam się o spore ograniczenia ruchu w takim zestawie. Z drugiej strony nie chciałbym wydać kilkuset złotych na taki zestaw. Gdyż z tego co przeglądałem ochraniacze rowerowe lubią kosztować od 250 zł np. na kolana.

Będę wdzięczny za wypowiedzi osób, które pomogą mi dobrać odpowiednie elementy.

Nie widzę sensu stosowania żadnych ochraniaczy dla 3,5 latka - więcej przeszkadzają niż pomogą. Co do kasku.... trzeba kupić dobrze dopasowany (przymierzyć koniecznie w sklepie). Dziecięce kaski są wystarczająco rozbudowane. Kaski za 30 zł trzeba sobie całkowicie odpuścić. Dobre kaski dla dzieciaków zaczynają się od 80 zł. Kask typu orzeszek to dla 3,5 latka za ciężki kask- inna sprawa że możesz nie znaleźć rozmiaru. Z ochraniaczy- rękawiczki. 

Dobry kask:

http://velo.pl/odziez/kaski/met/genio-ii-0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...