sambuca Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Hej, korzystając z wyprzedaży i mojego skrajnego prawie rozmiaru jeśli chodzi o rowery szosowe przymierzam się do zakupu w korzystnej cenie. Wzrost: 193cm ; Noga: 93cm Oglądałem rowery Trek 1.2 (2500zł) 60cm i wydawał mi się trochę za mały jednak rozmiar 62cm mogę zamówić wyłącznie bez przymiarki i nie wiem w co uderzać. Była to moja pierwsza przejażdżka na szosie i nie jestem pewien czy taka pozycja jest ok czy jednak rama jest za mała. Ten sam problem mam z rowerem Gian defy 3 (2800zł) L wydaje się za małe, a XL nie mogę namierzyć i tylko wysyłka wchodzi w grę. Czy możecie doradzić coś odnośnie doboru rozmiaru w tych dwóch modelach? Mieszkam w Warszawie, może ktoś z Was kojarzy gdzie można się przymierzyć do ewentualnie innego modelu w rozmiarze na 193/93 w cenie do ok 3k. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Mnie się wydaje, że efektywna długość ramy dla ciebie powinna mieć w granicach 580-595 mm (jesli masz proporcjonalne/statystyczne ciało). Trek 60 cm lub Giant Defy XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.