Skocz do zawartości

[Kierownica] zmiana kierownicy w uzyskaniu jeszcze większego komfortu.

Tau271182

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ostatnio wymieniłem w swoim rowerze mostek 15 stopni długość 100 mm na kąt 35 stopnidługość 90 mm. Owa wymiana znacznie poprawiła mojąpozycję na rowerze dzięki czemu jazda w okolicach 80 km nie jest już dla mnie wielkim wyzwaniem. Zastanawiam się czy wymiana kierownicy na taką https://m.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/miejskie-trekkingowe/p,kierownica-trekking-31-8x600mm-czarna-ergotec,364537.html poprawiła by jeszcze komfort jazdy. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Będziesz miał kierownicę wyżej,oraz bliżej siebie.Natomiast będzie troche węższa

A co sądzisz o kierownicy tzw ósemka

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja w trekingu używam ósemek i uważam, że są doskonałe właśnie do takiej aktywności. Kilka możliwości chwytów i zmiany nachylenia sylwetki to ich podstawowa zaleta.

Napisano

Warto pojeździć trochę w nowym ustawieniu żeby mięśnie sie przyzwyczaiły i zobaczyć czy jest sens cos jeszcze zmieniać. W swoich rowerach przeszedłem wiele rożnych modyfikacji od prostych kierownic po gięte i osemki.... najwygodniej o dziwo było z obniżona kierownicą, dłuższym mostkiem i rogami. A ciągle myślałem ze lekiem na cale zło jest przybliżenie i podniesienie kierownicy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...