Alsew Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Reaktywuję mojego starego mtbeka z ukierunkowaniem na jazdę po twardych nawierzchniach i okazyjnym szuterku. Poszukuję opon 26 x 1,75 (max 1,9) , założenie jest takie że opona ma mieć poniżej 600 gram. W oko wpadła mi Kenda Kolonizer KENDA KOLONIZER K1112 26x1,75 DTC 60TPI opona rowerowa uniwersalna trekking drutowa czarna O ile o Kendach Kwest i Khan na forum jest mnóstwo opinii o tyle o tym modelu nie mogę niczego znaleźć. Miał ktoś z nimi styczność ??? Ewentualnie w gre wchodzi jeszcze Continental Town Ride i Michelin Country Rock. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 O Kendach o kilku osób słyszałem że są zrobione z dziwnej gumy, podobno na mokrym zachowują się jakby się jechało po lodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 ja nic takiego nie zauważyłem, używałem kenda kwick 1,95 Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Śmiem wątpić w to, że ta drutówka waży 545 gramów. Mam wystawione na allegro Geax Barro Race - świetna, wyścigowa oponka z szybki bieżnikiem, waga ok. 580 gramów. Lepiej podpytaj w tym sklepie ile faktycznie ważą te opony bo ta waga to chyba z sufitu jest. Obstawiam, że ważą grubo ponad 600 gramów. Link do Geaxów - http://allegro.pl/opona-geax-tnt-26x2-00-barro-race-promocja-i6423034932.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieteczek Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 O Kendach o kilku osób słyszałem że są zrobione z dziwnej gumy, podobno na mokrym zachowują się jakby się jechało po lodzie. To prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Mam wystawione na allegro Geax Barro Race - świetna, wyścigowa oponka z szybki bieżnikiem, waga ok. 580 gramów. Świetna może ona i jest ale na betonach pewnie za długo nie pożyje... Wybór padł na Continental Town Ride 26x1,75. Już nie mogę doczekać się kiedy przyjdzie przesyłka :whistling: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.