Klark Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam Czy ktos moze mi wyjasnic taka kwestie. Mam rower Romet Orkan 4.0 z jakims tam najtanszym amortyzatorem NCX (na wielu forach nazywany uginaczem), jezdze troche po miescie - krawezniki itp, sporo asfaltu - tam uzywam blokady i czasem po lekkim terenie typu nieubite drogi. Wiele osob sugerowalo mi zmiane na powietrzny. OK, moge kupic cos nawet za te 800zl tylko pytanie co mi to da w przypadku mojego uzytkowania? Dodam tylko, ze waze 100kg a skok amortyzatora to 63mm. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Lepiej zmienić na sztywny dobrej jakości. Zyskasz na wadze roweru i będzie lżej rower rozpędzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Przy takim stylu jazdy nie ma sensu.To już lepiej sztywny karbonowy.I kasy zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Nie bardzo, bo czasem jeżdżę po jakimś terenie, zresztą wystarczy, że ścieżka rowerowa jest z kostki brukowej i z włączona blokadą mocno trzęsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Hmmm.Ja ważę ponad 100 i jeden z rowerów,którym jeżdżę po kostce,asfalcie ma opony 28c cisnienie ok 6 barów,sztywny widelec alu, a wcale nie uważam że trzęsie.Dlatego padła propozycja sztywnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Ok, w takim razie mam temat do przemyślenia Ja jeżdżę na ciśnieniu 5,5. Możecie polecić coś godnego uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vigolec Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Ja zamieniłem Suntour NEX na Suntour NRX S-RLR LITE od Activii. W moim przypadku żaden sztywny widelec nie wchodzi w grę. Mega dyskomfort. Teraz to rewelacja. Blokada przy kierownicy bardzo przydaje się przy podjazdach. A jakość tłumienia to przepaść w stosunku do poprzedniego amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.