Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Muszą być Shimano? Z mechanicznych polecane są Avid BB7, ale cena jest już dość wysoka.

Dlaczego chcesz mechaniczne tak swoją drogą?

Napisano

Nie ma nic z shimano-mam dobre rabaty od znajomego i dlatego shimano.Np.jakies slxy czy deore?

Chodzi mi oczywiście o całość klamki zaciski itp.cały zestaw mnie obchodzi.

Ktoś coś podpowie?

Ktoś coś podpowie?

Napisano

Shimano mechaniczne działają przeciętnie. Kupisz tanio i oszczędzisz - być może. Tanie 416tki bywają upierdliwe w ustawieniu. Chcesz dobry i przewidywalny w działaniu hamulec wybierz avidy.

Napisano

Czy twoje klamki hamulcowe wymagają wymiany?

W przypadku mechaników kupujesz osobno zaciski i osobno klamki.

Avid ma bb 5 i bb 7. Te ostatnie mają dwie osobne regulacje odstępu klockow od tarczy i jeśli dobrze pamiętam metaliczne klocki w zestawie.

Napisano

Wydaje mi się że podałem jasno jak wygląda zakup "zestawu". Kluczowe slowo to "osobno".

A jak wpiszesz "hamulec Avid bb7 cena" to google prawdę Ci powie. Ja znalazłem na allegro czy w internetowych sklepach w ciągu 10 sekund...

Napisano (edytowane)

albo jak masz ograniczony budżet to poszukaj używek na allegro/olx (szukaj avid bb7, hayes mx1, mx2, mx3)

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Ps. avid bb7 fabrycznie jest wyposażony w klocki żywiczne (wiem bo mam ;)

Edytowane przez piciu256