ullortnaci Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 cześć jak nastawić ten wytwór? robiłem z tuta i nijak to ustawić, łańcuch wchodzi w jakiś dziwny sposób, + nie idzie chyba na 7 bieg, nie problem nastawić jeszcze tymi śrubami h i l, żeby dobrze szedł po tej największej i najmniejszej tarczy, ale nie mogę tego w żaden sposób nastawić żeby płynnie przechodził. co może być do sprawdzenia/konsweracji jeszcze w tym sprzęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Po polsku proszę + foto Zresztą zakładałeś już identyczny temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Proszę o to samo co kolega wyżej , bo tu już takie majstry były: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Nie piszesz nic o regulacji napięcia, a to ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ullortnaci Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Naprężona porządnie linka, regulowałem wiele razy i nigdy idealnie nie mogłem zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 No a co Ty tutaj masz luźnego? Przerzutka napięta bardziej niż u mnie na napędzie 1x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 No właśnie , co tu jest niby luźne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ullortnaci Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Nie pisalem, ze luzne, ale zwyczajnie nie wchodzi na wszystkie tarcze. Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 no to wyreguluj śrubami H i L zakres działania przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Napięta,bo jest chyba na maksymalnym przekosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Nie pisalem, ze luzne, ale zwyczajnie nie wchodzi na wszystkie tarcze. [Przerzutka tylna] Alivio ARDM430SGSL zamiast napinać luzuje Trzeba było pisać że biegi nie idą tak jak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ullortnaci Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Pomyliłem się U mnie lipa, bo śrubka L kompletnie nic nie robi. Tą H nastawiłem, a L nic nie powoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Coś tam musi powodować. Może za mało nią kręcisz żeby coś się zaczęło dziać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Tak jak kolega wyżej pisze, coś się zadziać musi, dlaczego? Bo ten mechanizm jest tak prosty że tam nie ma co nie zadziałać- wkręcanie/ wykręcanie śruby powoduje zmianę punktu podparcia, nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Czy tylko mnie tu wania mokry troll ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.