ded165 Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam mam problem caly czas kasuje kola bo kupuje jakis szmelc od kumpli i po 3 miesiacach sa juz do wyzucenia, ojciec powiedzail ze zrobi mi kola z betonu :!!: bo juz nie bedzie mi dawaj na czesci do bika :025: wiec postanowilem (w koncu) kupic cos dobrego (powiedzmy wiem ze za 200zl to cudu kopic nie mozna) wiec poleccie mi cos ciekawego mysle nad obrecza sun rims mamoth :glare: ale piasta i szprychy sam nie wiem wiec czekam POMOZCIE MI ;d;d;d jezdze amatorsko street jakies hopki sie czasem trafia. Z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Jeśli zamówisz kółko na rowerowy.com, które bedzie się składać z mammotha, piasty shimano m475 (lub quando - ta za 79zł - modelu nie podali) oraz szprych dt champion silver to wyjdzie Ci razem z montażem, rabatem i przesyłką jakieś 250-260zł. A będzie to kółko na 36 szprych, z piastą pod tarczę, tak więc dość rozwojowe kółko. Oczywiście te piasty to żadna rewelacja, ale jeśli masz ograniczone fundusze to jest to dobra alternatywa. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 szprychy 40zł najtansza dobra obrecz to alex dm 24 lub sun rhyno xl po 90zł do tego piasta za tyle na ile cie stac moze alivio moze novatec jakis a moze dolozysz i kupisz np north shora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 nieistotna uwaga ale zapoznaj sie http://www.forumrowerowe.org/Zasady-Pisani...atow-t9018.html nazwe tematu poprawiłem miłej zabawy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 thx chlopaki za pomoc i czekam na dalsze propozycje a propo kolo nie musi byc na tarcze bo uzywam v brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 jesli chodzi o obrecz to bardzo dobra obrecza jest alexrims supra mt cena z allegro to chyba 130 zl, ale obrecz naprawde wytrzymala i jest pod vki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 No walsnie sie zastanawiam kotora by wzaic obrecz czy supre mt czy mammotha cena jest identyczna http://www.rowerowy.com/skladak/kolo_tyl_o...a/supra_mt.html http://www.rowerowy.com/skladak/kolo_tyl_o...ka/mammoth.html a pozatym czy ta piasta dala by rade dla mnie http://www.rowerowy.com/skladak/kolo_tyl_o...ll_ltc_rsq.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 co do piasty to jednak NSa bym wolal chyba zwlascza ze ta jest opisana jako lekka a ty potrzebujesz mocnej nie lekkiej co do obreczy to sadze ze obie sa porownywalnie wytrzymale(moze supra ciut mocniejsza) i obie z powodzeniem uzywa sie w grawitacji z tym ze mamutha w skakaniu(4x dirt)a supre w zjezdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2006 a jakiego masz na mysli NS bo nie widzialem zadego NS za 100zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 za 100 nowej nie kupisz raczej blizej 160-170 ale uwazam ze warto dolozyc i nie zalowac potem te AC zostaly juz nie raz zjechane na necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Hmm trudno mi bedzie dolozyc jeszcze 50 zl do piasty te fundusze w granicy 260zl to i tak sa wysrobowane Pozatym w opisie pisaty jest ze moze byhc alternatywa dla ns costera :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Kup mammotha wydaje sie masywniejszy ale to tylko moja sugestia A co do piasty to kupic lepsza i mieć spokój z ponownym zaplataniem kół a czasem z wymiana szprych na nowe(bo do innej piasty mogą być albo za krótkie albo za długie)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2006 No byc moze tylko ja juz chce wsiasc na rower i przetestowac nowego amorka a tak nic nie wyszło bo mmsuze jeszcze zbierac Hmm moze namowie babcie to mi dolozy:D:D:D:D:D:D:D: A tak wogole to mysle na piasta NS coaster Szprychy dt champion Obrecz Mamoth Kaseta chyba jakies najtansze alivio Razem z zaplecieniem i przesylka 350 360 zl F**k a mialo byc kolo 230zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 hmm tak czytam i nie zgadza mi sie cos z ta piasta... piszesz ze kupisz ns coastera a kilka postow wyzej ze jezdzisz na v brake a przecierz ns jest pod tarcze a nie vki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Jogus - Jak będzie mieć piastę pod tarczę to w żaden sposób nie zaszkodzi przy vałku, a koło będzie rozwojowe - jak zechce zmienić hampel na tarczę to nie będzie musiał zmieniac piasty. ded165 - myślę, że takie koło będzie dobre i posłuzy Ci długo. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 aha no to spoko bo wlasnie tez skladam kolo i mialem problem z dobraniem piasty ale widze ze wszystko bedzie w porzadku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 skoro doszlismy do kwoty okolo 350zł to mysle ze warto pogadac ze sklepem bikecenter skoro za ta kwote sprzedaja przednie kolo na mavicu D521 czampionach i piascie DT onyx to mysle ze tylnie takie samo ale na paiscie DT cerit byoby tez w podobnej cenie a co jak co to piasta duzo lepsza a obrecz uwazana za jedna z najlepszych, bardzo dobre oceny na mtbr zawsze mozna tez popytac o nna obrecz wedle uznania link o sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 no ja juz posatanowilem ze kupie jednak Obrecz : Mammoth Piasta: Woodman Szprychy: DT Champion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded165 Napisano 29 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Zamonowalem dzis kolo i powiem ze jest zaje.... chodzi jak maslo polecam :D:D: Razem z kaseta 8 rzedowa i nowa detka( bo zwykla nie wchodzi tylko wentyl typu prist) kosztowalo mnie 340 zl ALE BYLO WARTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 No kółko mocne myśle, że takiego zbyt szybko nie zakatujesz W sumie to sam mam podobny sprzęt i zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakochamochi Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 wiec tak u mnie w miescie lubiane sa obrecze jetset ktore sa wytrzymaloscia jak DM24 alexa tyle ze sa lepsze w tym nie maja takich kantow jak DMki i nie tna detek 1 na tydzien piasty to mysle ze novatec szprychy point u mnie takie kola bujaja sie po 260zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekrybak Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 a więc tak...nie chciałem zakładac nowego tematu więc napisze tu...również jeżdze głównie street...i zaczynam skłdać nowe kółko tylne....piaste już mam(reborn grind ss)....szprychy wezme jakieś machy;] ale obręcz no więc tak... myślałem nad: double trackiem 24`....ale czy nie jest ona za ciężka do streetu??;> dartmoor blizzard 24` sun rims s-type ` reborn black 24` może macie jakieś inne propozycje??? z góry dzięki:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Double track nie jest jeszcze taki cieżki. Zapodaj go sobie bo mocny Ja jezdze na klocku 815 g i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.