Skocz do zawartości

[Strój kolarski] wybór kompletu na rower

zuchantek

Rekomendowane odpowiedzi

A co Ci nie przypasowało. Spojrzałeś powiedziałeś badziewie i odesłałeś. Jak mogłeś ocenić jak w ogóle nieurzytkowałeś. Spodenki robione są z trzech paneli materiały pierwszy sort. Koszulka to samo. Więc możesz bardziej opisać co w tym " badziewiu" Ci nie pasowało?. Obecnie użytkuje stroje scott, sidi. giant i kellys na tle tych firm zle nie wypada.

Szukaj takiej firmy aby rozmiarówka byla taka żeby koszulka i szelki w spodenkach był dłuższe a węższe w szerokości. Bo xl nie wzmiesz bo koszulka nie będzie spełniała swoich właściwości.

Wieczorem będe w domu to mogę Ci pomierzyć moje stroje mam rozmiar m i 176 wzrostu i niektóre firmy mają troche dłuższe koszulki itd.

Według mnie musisz szukać rozmiaru m tak jak naposałeś ale długość koszulki z tyłu musi być 75 cm min.

Nie używałem bo bym  nie mógł odesłać :P Strój zwróciłem bo nie pasował mi krój/rozmiar. Zamówiłem komplet M - spodenki były OK, a koszulka żagiel, jakby była z dwa rozmiary większa, krój niepasujący zupełnie do obcisłych spodenek, rękawki całkowicie luźne. No i do tego zarówno spodenki jak i koszulka były zrobione z bardzo cienkiego materiały, który nie sprawiał dobrego wrażenia. Już mój strój z Chin jest wykonany z lepszych materiałów, serio. A za cenę tego Kellysa (~220zł) były by prawie dwa chińczyki :P

Mam też ciuchy z Novatexu, Decathlonu, Vitesse i wszystkie są lepszej jakości. Już w porównaniu do kompletu B'Twin jest przepaść, a można go trafić w podobnych pieniądzach co tego Kellysa. Trochę się zawiodłem na tej marce bo zawsze myślałem, że Kellys robi rzeczy raczej dobrej jakości.

Nie wiem jak jesteś zbudowany.Nie wiem jaki komplet Kellysa zamówiłeś. .Ja kupiłem kellys race pro power on i jestem mega zadowolony leży jak ulał a materiały bajka. Mam cały komplet włącznie z bluzą. Każda firma ma trochę inny krój i musi podpasić ale z tym ,że wykonanie i materiały są złe to grubo się mylisz.

Np. w sidi i krossie są ściągacze na końcu rękawków i przy moim bicku niestety mnie trochę piłują ale da się jeździć. W innych modelach ,które mam ściągacza brak i to mi bardziej pasuje więc wezystko zależy jak jesteś zbudowany .

Kolega się zdecydował już chyba na tego chińczyka tylko rozmiarówkę musi dobrać.

P.S adewatnie do cienkości stroju. Kupiłem sidi za prawie 700zł jest cienki jak mgiełka.

Czym strój lepszy to jest robiony z wielu paneli i jak najcieńszego materiału.

Zakupiłem strój importowany ze Stanów nie oczekiwałem rewelacji zresztą osoba która sprzedawała owe stroje pisała wprost ,że są "Hobby"

Nie ukrywam zdziwiłem się materiał jak na razie super nie sądziłem ,że będzie tak wyglądać.

Po przejechaniu 50km po wzgórzach nawet jakoś bardzo nie odczułem tego na swojej skórze w postaci potu jedynie z kasku leciało.

Wybrałem koszulkę rowerową Lkę a spodenki XL no i trafiłem.

Niestety zamek w koszulce podczas pozycji na rowerze się w dwóch miejscach "fałduje" albo zawija i robi się tak jakby w spodniach dżinsowych na rozporku lecz w niczym to nie przeszkadza zapewne przez to iż produkt oryginalny nie jest.

Dziękuje wszystkim za pomoc tutaj jak i na prywatnej wiadomości!

Tak jak pisaliście "bierz Lkę"

Witajcie,

Mam zamiar zakupić swój pierwszy strój kolarski - komplet.

Niestety będę sprowadzać go z Chin także chciałbym zapytać się osób które mają z tym większe doświadczenie.

Jak patrzeć na rozmiarówkę? Odzież z Chin wiadomo bywa różnie, kiedyś spotkałem się z opinią ,że trzeba brać większy rozmiar niż normalnie czy to prawda?

Lepiej zamówić owy strój poprzez jakąś stronę czy przez allegro?

I takie orientacyjne pytanie czy mając rower marki np. AUTHOR wypada jeździć w komplecie rowerowym od np. GIANTa?

Zanim zdecydujesz się na zakup na aliexpress, miej pod ręką centymetr krawiecki, bo te chińskie rozmiarówki mają się nijak do tego do czego jesteś przyzwyczajony - bardzo często są mega zawyżone. Na stronach produktów sprzedawcy często podają rozmiary w cm.

W komentarzach pod danym produktem klienci bardzo często zamieszczają fotki otrzymanych rzeczy, i na nie warto zwrócić uwagę.

Generalnie z jakością nie jest tragicznie, ale do markowych kitów tym produktom trochę brakuje.

99% tych szmatek szyte jest z tkaniny Coolmax. Jeśli miałeś jakieś fitnessowe ubrania z Lidla, to to jest właśnie ta sama tkanina. Mi osobiśćie ona nie odpowiada. 

Same pieluchy są jednak mega kiepskie, no chyba że moje 4 litery są zbyt wygodne

Mam kilka rzeczy od chińczyków, ale służą mi one jako stroje treningowe - nie chodzi o to, że się ich wstydzę, po prostu nie szkoda mi je styrać, o co łatwo w moim klimacie.

Jeśli szukasz przyzwoitej jakości za rozsądną cenę, to kup sobie B'Twina w Decathlonie.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...