zuchantek Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Witajcie, Mam zamiar zakupić swój pierwszy strój kolarski - komplet. Niestety będę sprowadzać go z Chin także chciałbym zapytać się osób które mają z tym większe doświadczenie. Jak patrzeć na rozmiarówkę? Odzież z Chin wiadomo bywa różnie, kiedyś spotkałem się z opinią ,że trzeba brać większy rozmiar niż normalnie czy to prawda? Lepiej zamówić owy strój poprzez jakąś stronę czy przez allegro? I takie orientacyjne pytanie czy mając rower marki np. AUTHOR wypada jeździć w komplecie rowerowym od np. GIANTa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 I takie orientacyjne pytanie czy mając rower marki np. AUTHOR wypada jeździć w komplecie rowerowym od np. GIANTa? Nie wypada, konkurencja Cie dorwie i pobije Ja bym chińszczyzny nie kupił. Nie przymierzysz, nie wiesz z czego jest to zrobione i jak. Zresztą, podróba, tyle w temacie. Wolę iść do Decathlonu i tam kupić, może nie są super kolorowe i szpanerskie, mają napis B'TWIN który pewnie wywołuje u niektórych uśmieszek politowania ale przynajmniej wiem co kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Masz rozmiar podany w cm, więc chyba ciężko brać coś większego. Lepiej chyba przez alieexpress, bo to to samo co na allegro, tyle, ze trochę taniej. Moim zdaniem możesz jeździć w czym chcesz, nie widzę sprzeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Nie wypada, konkurencja Cie dorwie i pobije mają napis B'TWIN który pewnie wywołuje u niektórych uśmieszek politowania ale przynajmniej wiem co kupuje. I nie ma problemów z ewentualną reklamacją, a po przymierzeniu w domu i zastanowieniu można bez problemu oddać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ja tylko przypominam, że kupując przez internet zawsze możesz zwrócić towar w ciągu 10 dni (gdy akurat rozmiarówka nietrafiona). Poza tym szukaj czegoś trwałego np. Rogelli, Craft, Pearl Izumi albo Endura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 A ile kosztuje wysyłka nietrafionego rozmiaru do Chin...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Rozpatruje tu zakup w kraju, kwestia Chin jest mi obca. Może kiedyś coś kupię od "my friendów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 W kraju to spoko, bo i tak się opłaca nawet gdyby rozmiar nie przypasował, ale w Chinach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Ja bym radził jak wyżej. Idź do sklepu, przymierz i kup. Co firma to inna rozmiarówka. Ja mam komplet z Decathlonu - koszulka L, spodenki XL. Z Lidla nie udało mi się dobrać rozmiaru. Kupiłem koszulkę XL ale jest za długa i tył fruwa jak firanka, L była za ciasna. Będąc nad morzem kupiłem komplet Outhorna i tu ciekawostka, koszulka XL a spodenki L. Nie wiem ile chcesz wydać na ciuchy, ale kupić z Chin komplet za którąś stówę i się okaże, że rozmiar nie taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchantek Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 A ile kosztuje wysyłka nietrafionego rozmiaru do Chin...? Akurat znalazłem faceta który sprowadził owe komplety rowerowe do Polski. Można się z nim dogadać się okazało i w razie czego wymienić na inny rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Co do strojów z Chin, a konkretniej z Aliexpress to są całkiem spoko, ale mają jeden duży minus - żel we wkładce w rzeczywistości jest czymś w rodzaju silikonu i parzy w tyłek przy dłuższej jeździe. Jak przeglądałem stroje na ali to chyba we wszystkich spodenkach były właśnie te "żelowe" wkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Niedługo zaczną się przeceny w decathlonie - polecam polować na któreś spodenki z niebieską wkładką, będą kosztować ok 120-130 (w zależności kiedy się kupi). A że koszulka zbyt dużego wpływu na komfort jazdy nie ma, to kup pierwszą lepszą w miarę sensowną za resztę kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchantek Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, popatrzę na tych stronach co mi podaliście na pewno coś wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whit Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jeśli Ci nie robi polecam popatrzeć na używki nieraz można dostać drogi strój za grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tezet10 Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jeśli Ci nie robi polecam popatrzeć na używki nieraz można dostać drogi strój za grosze I powaznie bys jezdzil w spodenkach po kims? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whit Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 @@Tezet10, Jeśli by nie były dowalone jak sandały mojżesza i dobrze wyprane to czemu nie? Z publicznych toalet też nie korzystasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 używany pampers...dobre hahah ja koledze autorowi tematu polecam zamówić strój w Australii ewentualnie Nowa Zelandia, przesyłka tania, możliwy zwrot, same plusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tezet10 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 @@Tezet10, Jeśli by nie były dowalone jak sandały mojżesza i dobrze wyprane to czemu nie? Z publicznych toalet też nie korzystasz ? Korzystam, ale to chyba nie do konca trafione porownanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidot Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Do autora tematu Wpisujesz w OLX strój kolarski i masz do wyboru do koloru w przystępnej cenie. Popatrz na allegro na wyprzedaże strojów Kellys. Można czasami trafić coś fajnego w super cenie. Użytkuje kellys pro strój zawalisty wyglądem i jakościowo. Miałem raz chinski porażka. Jak ktoś nie jezdził w stroju znanej firmy to bedzie uważał ,że chinski jest ok a tak nie jest. Lepiej już chyba używkę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 No popatrz, a ja zamówiłem tego super ekstra Kellysa i odesłałem. Już chiński lepszy od tego badziewia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchantek Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Mam teraz jedynie problem z rozmiarówką niestety.. Obwód klatki itp wychodzi M lecz jeżeli patrze na swój wzrost 184cm to już M teoretycznie jest za mała i potrzeba XL lecz wtedy obwód klatki jest większy i może być różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidot Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 A co Ci nie przypasowało. Spojrzałeś powiedziałeś badziewie i odesłałeś. Jak mogłeś ocenić jak w ogóle nieurzytkowałeś. Spodenki robione są z trzech paneli materiały pierwszy sort. Koszulka to samo. Więc możesz bardziej opisać co w tym " badziewiu" Ci nie pasowało?. Obecnie użytkuje stroje scott, sidi. giant i kellys na tle tych firm zle nie wypada. Szukaj takiej firmy aby rozmiarówka byla taka żeby koszulka i szelki w spodenkach był dłuższe a węższe w szerokości. Bo xl nie wzmiesz bo koszulka nie będzie spełniała swoich właściwości. Wieczorem będe w domu to mogę Ci pomierzyć moje stroje mam rozmiar m i 176 wzrostu i niektóre firmy mają troche dłuższe koszulki itd. Według mnie musisz szukać rozmiaru m tak jak naposałeś ale długość koszulki z tyłu musi być 75 cm min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchantek Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Znalazłem swoją starą koszulkę rowerową S. Zmierzyłem ją i wychodzi na tył 74/75 także idealnie tak jak w stroju który chciałbym kupić w rozmiarze M. Tył pasuje choć mógłby być troszkę dłuższy tak samo jak przód w L wynosi 77 także mógłbym zaryzykować z ową Lką. Jak będziesz mógł możesz zmierzyć, dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidot Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 A ile masz od pachy do pachy? Ja np. mam jedną L i jest za duża przy moich gabarytach. Długość tył 75 i taka dla Ciebie by była dobra ze wskazaniem cm dwa na dłuższą i moja ma w klacie 2 x 52 jest za szeroka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchantek Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Od pachy do pachy mam dokładnie 47cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.