Skocz do zawartości

[błotniki] Jakie ?

ZyGmUnT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wypowiem się tylko na temat tego co sam użytkuję:

SKS Shockboard (przód) - mam, używam i jestem w 100% zadowolony (nie zamieniłbym go na inny).

SKS X-TRA Dry X3 (tył) - odradzam - niewiele chroni, do domu i tak wracasz cały ubłocony ;)

Napisano

moim zdaniem szkoda kasy :035:

ale wybór należy do Ciebie :033:

siema,

ja sie wlasnie zastanawiam nad blotnikami THE. Podoba mi sie, ze proste i nie udziwnione oraz ich crossowy ksztalt. Gosc na allegro sprzedaje komplet za 130pln.

w gosport ogladalem defendera na przod..wydawal mi sie jakos malo solidny (moze tylko mi).

Napisano

Ja z tylu mam sks x-blade i polecam ale nie kupowac nowego tylko szukac uzywanych na allegro, ja kupilem jakos rok temu za 40 zl a stan bez mala nowka. Wg mnie sa to jedne z najlepszych blotnikow tylnich o ile nie najlepsze, swietna regulacja. Jesli znajdziesz w dobrej cenie nawet sie nie zastanawiaj. A jeszcze jedno blotnik jest szeroki co sprawia ze jak dobrze go wyregulujesz nie ma szans bys wrocil z paskiem na plecach :) .

Napisano

Zadałem pytanie sprzedawcy o montowanie przedniego błotnika "the" ale mnie olali i nie odpisali. Jak będziesz coś wiedział to daj znać. Chyba mimo wszystko skończę z simplami.

Napisano

Zadałem pytanie sprzedawcy o montowanie przedniego błotnika "the" ale mnie olali i nie odpisali. Jak będziesz coś wiedział to daj znać. Chyba mimo wszystko skończę z simplami.

siema.

dostalem maila od tego goscia. napisal mi tylko, ze do mojego roweru przedni bedzie pasowac, natomiast tylni montuje sie na sztyce.

pzdr

Napisano

Tył X3 Dry , ale na przód tyle plastiku? wolę MudX`a z SKS

Powiedz mi dobrze sie sprawdza MudX z przodu? tez nie chcialbym pakowac takiego duzego blotnika na przod ale chcialbym uslyszec jakas opinie o tym blotniku kto go uzywa,

\\tyl oczywiscie X3 dry oczywiscie :P

Napisano

ee ziomki, przed błotnik THE montuje sie tak że trzeba rozkrecic stery całe, wyjąć amortyzator, przełożyc błotnik przez rure sterową sciągnac na sam doł i włożyc amortyzator w rame i skrecic stery. Natepnie mamy taka blaszke w komplecie i taki kołek gumowy wiec wkładamy go w rure sterową od dołu tam jak sie konczy przy górnych goleniach i skrecamy razem z blaszką on sie pod wpływem skrecania rozszerza i błotnik sie trzyma kupy. możemy go zamontować niżej albo troszke wyżej.

Rincon ziomka który ma te błotniczki, do koloru jego roweru srednio to pasuje lepiej by było do mojego (czerwony ;)):

060413103054su7.th.jpg

060413103111on1.th.jpg

Napisano

powiem Ci ze nie jest tak strasznie jak to wygląda, odkrecasz stery i wszystkie możliwe łożyska to góra 3 min...potem wyciagaasz amora wsadzasz błotniczek wszystko Ci zajmie około 20 min...ja zakładałem tego amora kumplowi...ale sie machnąłem przy łożyskach (dobrze jest poukładac je w kolejności i odpowiednia stroną gdzies na stole żebu potem wiedzieć które idą na które) i dałem odwrotnie, kierwonica muliła mu troche ale potem rozkrecilismy odwrócilismy łożysko i smiga juz na nich około roku i kompletnie nic...błotniczki naprawde fajne ale moim zdaniem 130 zł za komplet to troche duzo :)...sam bym takie chciał...powodzenia przy wybieraniu...na razie

ahaa i jeszce jedna sprawa. widziałem gdzies kiedys w internecie błotniczki THE ale 2 czesciowe, nie trzeba sie rąbać ze sterami i reszta, ale tylko niebieskie...cos około 45 zł kosztowały, ale już ich na 99% nie ma...a szkoda bo bym kupił tylko nie niebieskie...2 czesciowe czasami są na Allegro kolory egzotyczne: zółty, srebrny, niebieski.

Napisano

historia blotnikow cd.

ogladalem dzis set blotnikow scott voltage. bardzo fajny ksztalt, mocowanie przedniego blotnika dolne, tyl na sztyce. cale czarne. w zestawie komplet naklejek gdyby ktos chcial sobie nakleic. material z ktorego sa wykonane niezly.

105pln

Napisano

no..

odkopuje temat booo zrobilem dzis zakup :confused:

kupilem zestaw blotnikow scott voltage (okazaly sie uniwersalne)

zdj281cie63eo7.th.jpg

zdj281cie65bn6.th.jpg

pokazny zestaw - blotniki, czesci do mocowania, zestaw naklejek (dobre dla posiadaczy rowerow scott), gruby katalog rowerowy scott.

bojowe blotniki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...