ZyGmUnT Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 Postanowiłem dokonać zakupu błotników Krótka piłka - co polecacie ?? SKS Shock-Blade i X-Blade link Simpla HAMMER link A może coś innego ??
mike87 Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 Wypowiem się tylko na temat tego co sam użytkuję: SKS Shockboard (przód) - mam, używam i jestem w 100% zadowolony (nie zamieniłbym go na inny). SKS X-TRA Dry X3 (tył) - odradzam - niewiele chroni, do domu i tak wracasz cały ubłocony
ARTYSTA Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 Cześć Mamy Simpla są b.dobre - sprawdzone wielokrotnie w terenie ARYTSTA z Narzeczoną Pozdrawiamy
Gromosmok Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 SKS Shock-Blade i X-Blade Ja mam te błotniki, i nie zamieniłbym ich na inne. Polecam.
ZyGmUnT Napisano 16 Września 2006 Autor Napisano 16 Września 2006 a co myślicie o błotnikach the ( link ) ?? Faktycznie takie dobre czy przereklamowane ??
ARTYSTA Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 moim zdaniem szkoda kasy :035: ale wybór należy do Ciebie
Road_King Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Tył X3 Dry , ale na przód tyle plastiku? wolę MudX`a z SKS
kazior Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 moim zdaniem szkoda kasy :035: ale wybór należy do Ciebie siema, ja sie wlasnie zastanawiam nad blotnikami THE. Podoba mi sie, ze proste i nie udziwnione oraz ich crossowy ksztalt. Gosc na allegro sprzedaje komplet za 130pln. w gosport ogladalem defendera na przod..wydawal mi sie jakos malo solidny (moze tylko mi).
ciacho1984 Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 Ja z tylu mam sks x-blade i polecam ale nie kupowac nowego tylko szukac uzywanych na allegro, ja kupilem jakos rok temu za 40 zl a stan bez mala nowka. Wg mnie sa to jedne z najlepszych blotnikow tylnich o ile nie najlepsze, swietna regulacja. Jesli znajdziesz w dobrej cenie nawet sie nie zastanawiaj. A jeszcze jedno blotnik jest szeroki co sprawia ze jak dobrze go wyregulujesz nie ma szans bys wrocil z paskiem na plecach .
kazior Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 aha, ok. bede sie rozgladal. mocowanie przedniego blotnika THE jest inne niz w wiekszosci innych modeli. takie mocowanie pasuje do kazdego roweru czy trzeba miec jakies specjalne <nie wiem co>.. ? pytam bo nie wiem ----------- link: http://allegro.pl/item127900398_the_onepie...i_blotniki.html
ZyGmUnT Napisano 21 Września 2006 Autor Napisano 21 Września 2006 Zadałem pytanie sprzedawcy o montowanie przedniego błotnika "the" ale mnie olali i nie odpisali. Jak będziesz coś wiedział to daj znać. Chyba mimo wszystko skończę z simplami.
kazior Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 no ja tez wyslalem maila do tego sprzedawcy (wczoraj) ale na razie cisza... jest jeszcze tel. i gg..
kazior Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Zadałem pytanie sprzedawcy o montowanie przedniego błotnika "the" ale mnie olali i nie odpisali. Jak będziesz coś wiedział to daj znać. Chyba mimo wszystko skończę z simplami. siema. dostalem maila od tego goscia. napisal mi tylko, ze do mojego roweru przedni bedzie pasowac, natomiast tylni montuje sie na sztyce. pzdr
stumpjumper Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Tył X3 Dry , ale na przód tyle plastiku? wolę MudX`a z SKS Powiedz mi dobrze sie sprawdza MudX z przodu? tez nie chcialbym pakowac takiego duzego blotnika na przod ale chcialbym uslyszec jakas opinie o tym blotniku kto go uzywa, \\tyl oczywiscie X3 dry oczywiscie
Wax Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 ee ziomki, przed błotnik THE montuje sie tak że trzeba rozkrecic stery całe, wyjąć amortyzator, przełożyc błotnik przez rure sterową sciągnac na sam doł i włożyc amortyzator w rame i skrecic stery. Natepnie mamy taka blaszke w komplecie i taki kołek gumowy wiec wkładamy go w rure sterową od dołu tam jak sie konczy przy górnych goleniach i skrecamy razem z blaszką on sie pod wpływem skrecania rozszerza i błotnik sie trzyma kupy. możemy go zamontować niżej albo troszke wyżej. Rincon ziomka który ma te błotniczki, do koloru jego roweru srednio to pasuje lepiej by było do mojego (czerwony ):
ZyGmUnT Napisano 23 Września 2006 Autor Napisano 23 Września 2006 Wax dzięki za odpowiedź - fotki i sposób montażu skutecznie zniechęciły mnie do tego zakupu ;D
Wax Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 powiem Ci ze nie jest tak strasznie jak to wygląda, odkrecasz stery i wszystkie możliwe łożyska to góra 3 min...potem wyciagaasz amora wsadzasz błotniczek wszystko Ci zajmie około 20 min...ja zakładałem tego amora kumplowi...ale sie machnąłem przy łożyskach (dobrze jest poukładac je w kolejności i odpowiednia stroną gdzies na stole żebu potem wiedzieć które idą na które) i dałem odwrotnie, kierwonica muliła mu troche ale potem rozkrecilismy odwrócilismy łożysko i smiga juz na nich około roku i kompletnie nic...błotniczki naprawde fajne ale moim zdaniem 130 zł za komplet to troche duzo ...sam bym takie chciał...powodzenia przy wybieraniu...na razie ahaa i jeszce jedna sprawa. widziałem gdzies kiedys w internecie błotniczki THE ale 2 czesciowe, nie trzeba sie rąbać ze sterami i reszta, ale tylko niebieskie...cos około 45 zł kosztowały, ale już ich na 99% nie ma...a szkoda bo bym kupił tylko nie niebieskie...2 czesciowe czasami są na Allegro kolory egzotyczne: zółty, srebrny, niebieski.
kazior Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 a mi sie coraz bardziej podobaja chyba sie skusze...aukcja trwa jeszcze tydzien..
Wax Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 tak wygląda błotnik 2 czesciowy THE: http://allegro.pl/item127477831_mega_kulto...niszczalny.html na razie
kazior Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 historia blotnikow cd. ogladalem dzis set blotnikow scott voltage. bardzo fajny ksztalt, mocowanie przedniego blotnika dolne, tyl na sztyce. cale czarne. w zestawie komplet naklejek gdyby ktos chcial sobie nakleic. material z ktorego sa wykonane niezly. 105pln
Wax Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 jakieś linki albo fotki ??? nie wiem czy one nie pasują tylko do ram Scotta...ale nie jestem pewien, jak cos ktoś znajdzie to.... na razie
kazior Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 zapomnialem sie zapytac ale zrobie to jak juz bede mial kase. a wygladaja tak (marnie widac): http://www.scottusa.com/i/images/products/1518304010.jpg
kazior Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 no.. odkopuje temat booo zrobilem dzis zakup kupilem zestaw blotnikow scott voltage (okazaly sie uniwersalne) pokazny zestaw - blotniki, czesci do mocowania, zestaw naklejek (dobre dla posiadaczy rowerow scott), gruby katalog rowerowy scott. bojowe blotniki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.