polerski Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam czy można popsikac koła plakiem ?? Od deski w samochodzie. Czy nie będzie osadzac sie więcej kurzu itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Jak jest napisane, że jest przeznaczony do opon to oczywiście... Tylko po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polerski Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Żeby sie swiecilo i ladnie wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam czy można popsikac koła plakiem ?? Od deski w samochodzie. Czy nie będzie osadzac sie więcej kurzu itp Mam akurat pod ręką plak i jest tam napisane, że jest przeznaczony do elementów plastikowych i drewnianych. Masz w kołach takie elementy? Ogólnie sobie to odpuść, umyj porządnie i wystarczy, rower to nie eksponat muzealny, żeby się świecił jak psu jajca, to ma jeździć i dawać frajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Zwłaszcza polecam popsikanie na tarcze czy obręcze jeśli masz v-brake. Może od razu towotem posmaruj, będzie się jeszcze bardziej świeciło No i rozsypane zęby na asfalcie też ładnie świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polerski Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Tarcze mam ale je smaruje masłem orzechowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Dajcie spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 A ja odpowiem na poważnie: Silikon w sprayu polecam, nabłyszcza i zabezpiecza. Brud się tak nie przyczepia bo tworzy się naprawdę śliska powłoka. Trzeba jednak pamiętać o kilku zasadach: 1. Najlepiej ściągnąć koła, zakryć zaciski i wtedy wszystko wypryskać i wytrzeć 2. Założyć koła spryskać obręcze, jednak celując cały czas w dół żeby nawet mgiełka nie leciała w stronę tarczy/ zacisku 3. Nie pryskać na siodełko, manetki, klamki, a jak już się pryśnie to zmyć np alkoholem Ogólnie są do roweru specjalne nabłyszczacze, jednak silikon sprawdza się nieźle, spokojnie wytrzymuje trochę moczenia. Dodatkowo chyba całkiem dobrze wpływa na elementy gumowe. Wydaje się że sporo zabawy z tym, ale ja to robię raz na miesiąc ( może więcej) przy okresowym myciu roweru. A PLAK to się nawet nie nadaje do deski w samochodzie, uwierz mi... PS: Czy mi się wydaje, czy założyłeś dwa identyczne tematy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Są też Plaki z domieszką silikonu i psiuknięcie czym takim na oponę daje fajny efekt. A najlepiej właściwym preparatem czyli Plak'iem ale do opon lub czymś pod nazwą "czernidło do opon". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polerski Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Poprostu chce żeby rower jakos wygladal wizualnie lepiej poniewa go sprzedaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Plaka to ja używam w ekstremalnych sytuacjach do odpalania samochodu. Według mnie to jest jego jedyne poważna przeznaczenie. Poprostu chce żeby rower jakos wygladal wizualnie lepiej poniewa go sprzedaje Odpuść sobie. Doprowadź napęd do perfekcyjnej czystości a przyniesie to więcej niż odpicowane opony, który nie będą dobrze wyglądały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Poprostu chce żeby rower jakos wygladal wizualnie lepiej poniewa go sprzedaje Odpowiedz dostałeś bo są ludzie co tak robią. Zasłoń tylko tarcze i zacisk bo to częsty błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Chusteczki nawilżające bądź stary sposób gdy stare opony miały być nowe a nowe szły na handel to czarna pasta do butów. Ale chusteczki starczą w zupełności i trwa to kilka chwil. Ja nimi czyszczę całą ramę i na końca "felgi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.