Skocz do zawartości
  • 0

Jaki rower do 2 tys?

Gość Radek

Pytanie

Witam,

Przeczytałem już setki tematów recenzji i szczerze powiem, im wiecej czytam tym jestem bardziej skołowany..

Zastanawiam się nad kupnem roweru - budżet do 2000 zł (wiadomo, mniej - lepiej, ale jak będzie taka potrzeba to wydam trochę więcej ponad 2k). Ważne, żeby był dość lekki, wytrzymały, z przyzwoitym osprzętem.

Rower używany w mieście - ok 60% (dojazdy do pracy, dłuższa jazda po miescie)/na wyjazdach ok. 40% (utwardzone scieżki w górach, lasy, podjazdowo/zjazdowy teren) raz na jakiś czas, używany jak dla mnie dość intensywnie (>180km tygodniowo).

Na razie patrzę tylko na markę Kross. Konkretnie na takie modele:

Evado 4.0 2016 - tutaj mam wątpliwości jesli chodzi o ilość biegów (24), czy faktycznie spisze się na moich pozamiejskich wyjazdach i  watpilości związane z amortyzatorem.

Hexagon 8 2016 - tu mam wątpliwości związane z geometrią ramy (mimo wszystko bardziej mi odpowiada pozycja bardziej nachylona), ponownie z amortyzatorem oraz z wagą roweru

Level R4 2016 - tutaj mam wątpliwości czy jest warty swojej ceny (no i kwestia amortyzatora :).

Z niepisaną przyjemnością zapoznam się także z poleceniami rowerów innych marek.

Pozdrawiam,

Radek

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie jestem zbyt wielkim znawcą, ale skoro zdecydowałeś się na rowery górskie a większość czasu spędzasz na chodnikach i asfalcie to raczej poleciłbym Ci Evado lecz nie 4 lecz 5.0.  Powód to osprzęt. Szukaj na osprzęcie Alivio w zwyż. 

4.0 jest na Altusie ,którego nie polecam. 5.0 na Alivio przód Deore tył.  

5.0 można kupić za 2700 pln w salonie a za 2300 pln w internecie. Używane nawet za 1500 na OLX np.

Ja np. wolę Kross Pulso 1 ,ale nie nadaje się na drogi leśne i podjazdy ...  :thumbsup: 

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...