Skocz do zawartości

[nowa rama] pomoc w zakupie nowej ramy

simug

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich, 

tak jak w temacie chciałbym zmienić ramę w swoim rowerku. Średnio się na tym wszystkim chyba znam ..  :icon_confused:  dlatego proszę o pomoc. Szukam jakiejś "fajnej" ramy powiedzmy do kwoty ok. 1000 zł (kolarstwo górskie, MTB), oczywiście ładnej  :yucky:. nie wiem czy to istotne ale mam ok. 190 wzrostu. pozostałe podzespoły mojego rower, które chciałbym aby pasowały do mojej ramy to : 

przerzutka przód: SHIMANO DEORE XT (FD-M780) 3X10

przerzutka tył: SHIMANO DEORE XT

korba: SHIMANO SLX

hamulce ; SHIMANO BR-M445

manetki (to chyba nie potrzebne ale wole napisać ) SHIMANO XT 

amortyzator przód ; FOX RURA STEROWA 1/18 

stery: ACCENT AIRPLANE HSI-SAIR PÓŁZINTEGROWANE

koła : 26 cali

liczba przełożeń 3x10 

hmmm mam nadzieje że to wszystko. wiem, że niektóre informacje pewnie są zbędne ale wolałem napisać. 

także liczę na waszą pomoc i proszę o wyrozumiałość, z góry wszystkim dziękuje. 

jeżeli będzie jakaś spoko ramka i np polecicie mi wymienić tylko np stery bo nie będą pod nią pasowały to jestem w stanie to zrobić. ewentualnie jak coś będzie kosztowało powyżej 1000 zł tylko na 1150 to też jestem w stanie to przeżyć. nie muszą być oczywiście takie drogie jeśli jest opcja kupić dobry sprzęt za 600 zł to jak najbardziej ok :)) nie jeżdżę jakoś zawodowo raczej w weekendy ewentualnie do pracy :) 

Dzięki

Napisano

100 mm. Kurczę nie pamietam dokładnie teraz jaki to model :/

No wlasnie z kołami troche problem ... Ale wymieniałem je niecały rok temu ... I nie myslalem jak je kupowałem ze bede wymieniał ramę ale zajaralem sie bardzo rowerem bo i jednak chciałbym zmienić

Napisano

Tak jak mówiłem nie znam sie za dobrze ale czy w ramy w tych cenach bedą ok ? Bo w takim razie zastanawiam sie czy zmieniać w ogole swoja stara z kellys Quartz ... :))

Dzieki Tatanka za aktywność :)

Napisano

Kurde szczerze mówiąc to chciałbym typowa ramę MTB :)

A tamta średnio jakos sie sprawdza nie wiem jak to określić... Zawsze mogła by byc lżejsza jakaś czy cos :(

Mimo wszystko prosił bym o jakies propozycje Was jeszcze

Napisano
  W dniu 15.08.2016 o 12:53, simug napisał:
A takie cacko :P ? Co sądzicie

W dniu 15.08.2016 o 13:20, simug napisał:
i nie wiem czy ona jest na pewno pod 26 cali

To jest rama pod koło 26" , ale carbon Krossa to  zakup podwyższonego ryzyka (tak jak alu lubił pękać) , i do tego ten nieszczęsny Press Fit.

W dniu 15.08.2016 o 13:01, Tatanka napisał:
Czyli wymiana suportu,no i korby,chociaż suport chyba jest w zestawie

Suportu nie dają  w zestawie , a do Press Fit pasują standardowe korby ze zintegrowaną osią pod BSA , czyli SLX podejdzie.

Napisano

A jezleli tu jest główka ramy tapered a ja mam prosta rurę w amortyzatorze to podejdzie ?:)

Kurde przepraszam za gupie pytania ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.