Skocz do zawartości

[jakość dętki][Romet Gazela] pęknięta dętka podczas pierwszej przejażdżki

krenta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłam dzisiaj nowy rower w salonie Romet Gazela 2.0 i jestem mega wku*wiona, bo podczas powrotu z salonu do domu spadł łańcuch, a potem podczas pierwszej przejażdżki złapałam gumę.

Moje pytanie brzmi: czy mam pecha czy to nie był dobry zakup? Czy łatwość łapania gumy to kwestia szczęścia czy może źle to świadczy o jakości dętki/opony w danym rowerze. Jestem wkurzona i zdołowana.

Wiem, ze w tej kategorii cenowej nie można spodziewać się cudów, ale bez przesady...

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Spadł łańcuch, bo sprzęt nie był wyregulowany, natomiast dętka, to kwestia przypadku. Można spokojnie jeździć na najtańszej dętce, natomiast dobra opona zmniejsza ryzyko przebicia, ale nie do zera. 

Napisano

Powinnaś wrócić do salonu niech wyregulują przerzutki,wtedy łańcuch nie będzie spadał.Co do dętek to zwykły pech,ja w zeszłym tygodniu 3 razy łatałem dętkę

Napisano

Jest takie powiedzenie: Jak dbasz tak masz. Zależy ile kilometrów chcesz tym robić i w jakich warunkach.Pilnuj by nie było luzu w tylnym kole,bo pewnie to wolnobieg,przy dzisiejszych rozwiązaniach to przekleństwo.

Napisano

czy mam pecha czy to nie był dobry zakup?
Dobry zakup to to na pewno nie jest ale teraz to już raczej za późno...

Za tą cenę można kupić rower z zncznie lepszym osprzętem..

bo podczas powrotu z salonu do domu spadł łańcuch
 Oddaj na przegląd regulacyjny lub wyreguluj samodzielnie

Napisano

Złapałem gumę w Romecie Wagant 3.0 również nowym - okazało się, że taśma na obręczy była krzywo zamontowana i przetarła się dętka. Kupiłem nowe taśmy i dętki Schwalbe [emoji106][emoji468]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...