Skocz do zawartości

[opony] Bontrager H2 700x42c używa ktoś?

Anubis76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie kupiłem komplet opon Bontrager H2 700x42C do roweru Unibike Zethos 2015.

Oryginalna opona SCHWALBE SMART SAM / 28X1.60 praktycznie zużyła się po ok 3000 km i w dodatku złapałem kapcia, dziura na tyle duża że trzeba wymienić oponę.

Czy ktoś miał styczność z oponami tej firmy ? opona ma wkładkę antyprzebiciową i gładki bieżnik, mam nadzieję że nadaje się do jazdy w lekkim terenie tj. ubita droga leśna czy trawa i nie wpada w przesadny poślizg przy opadach w mieście.

Napisano

Ja nie jeżdżę szybko, skusiła mnie cena i wkładka antyprzebiciowa, nie chcę mi się łapać kapcia 2 razy w sezonie ;) jeżdżę głównie w mieście, chodnik, ścieżka, ubita ziemia, szkoda że nie mieli dętek, jutro bym przetestował. Rowerem głównie wracam po pracy (ok 21-23 m) prędkość typowa dedykowana zmęczeniem.

Napisano

Sam jeżdżę na anty przebiciowych od kilku lat i wszytkim takie coś polecam, tylko moje opony to MTB ;) , bo po za dojazdami do pracy lubie wyskoczyć gdzieś po za asfalt ;) 

Jak będziesz pamiętał na jakich gumach jedziesz to myślę, ze niezły wybór. Choć po Schwalbe SS moze być przeskok ;) 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dziwne są te opony, zaraz po założeniu wyszedł problem z centrowaniem koła, jeden serwis wymienił szprychy i wycentrował ale nie byłem zadowolony z efektu bo opona z przodu lekko bije w lewo i prawo, mniej niż pół centymetra ale to widać, inny serwis skosił 76 zł za centrowanie ( nigdy więcej już nie skorzystam z ich usług ) ale efekt identyczny.

Może obręcze są proste ale opona się dziwnie układa.

Dodatkowo jadą czuję rytmiczne podbijanie na tylnym kole, może to jakieś zgrubienie, brak czasu aby się temu przyjrzeć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...