cesi99 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam. Operacja sprawiła, że moje wakacyjno-rowerowe plany zostały zaprzepaszczone, a więc chcę się pomału przygotować do treningów, które chcę zacząć od września. Czytając różne artykuły o kolarstwie, biegach natknąłem się na plan rowerowy Magazynu Rowerowego 2011 i chciałem się do niego stosować, ale niestety on zaczyna się od lutego. Jest tam jednak wrzesień i październik tylko że są to okresy startowe, a więc postanowiłem rozpocząć od treningu dla leniwych (wrzesień), a potem roztrenowanie (październik). Listopad, grudzień styczeń to plany biegowe. Oczywiscie do tego dojdzie siłownia 2x w tyg.. Cały plan (wresień i październik) są w strefie 2 (60-70%). Chciałbym poznać wasze opinie o planie Magazynu Rowerowego, czy ktoś z was go stosuje, stosował. Czy można zastąpić niekiedy MTB, szosą? WRZESIEŃ: 1 TYDZIEŃ: PON: --- WT: MTB=60min SR: BIEG CZW: SZOSA=90min PT: --- SOB: MTB=70min NIEDZ: SZOSA=90min 2 TYDZIEŃ: PON: --- WT: SZOSA=60min SR: BIEG CZW: SZOSA=90mIn PT: --- SOB: MTB=70min NIEDZ: SZOSA=90min 3 TYDZIEŃ PON: --- WT: MTB=60min SR: SZOSA=60min CZW: --- PT: SZOSA=60min SOB: MTB GÓRY=90min NIEDZ: SZOSA=90min 4 TYDZIEŃ PON: --- WT: MTB: 90min SRODA: SZOSA=70min CZW:--- PT: SZOSA=30MIN (2X2min strefa 4 80-90%) SOB: --- NIEDZ: MARATON=100min PAŹDZIERNIK 1 TYDZIEŃ PON: --- WT: SZOSA=80min (2x5min strefa 4) SR: --- CZW: SZOSA=90min PT: --- SOB: MTB=70min (2x3min strefa 4) NIEDZ: SZOSA=90min 2 TYDZIEŃ PON: SZOSA=110min WT: SZOSA=70min (2x3min strefa 4) SR: --- CZW: SZOSA=90min PT: --- SOB: MTB=60min (2x3min strefa 4) NIEDZ: SZOSA=90min 3 TYDZIEŃ PON: --- WT: SZOSA=60min SR: --- CZW: SZOSA=90min PT: --- SOB: MTB=60min NIEDZ: SZOSA=90min 4 TYDZIEŃ PON: --- WT: SZOSA=90min SR: --- CZW: SZOSA=60min PT: --- SOB: SZOSA=60min NIEDZ: MTB=60min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Zacznij budować bazę tlenową bez specjalnych planów treningowych. Systematycznie zwiększaj czas jaki poświęcasz na trening i nie zaczynaj zbyt mocno. Zadbaj o mięśnie stabilizacji centralnej. Ćwicz z ciężarem własnego ciała. Unikniesz dzięki temu niepotrzebnych dolegliwości bólowych i zmniejszysz szanse na kontuję. Jak najbardziej możesz zamienić mtb na szosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.