biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam jestem nowy wiec nie wiem czy sie dobrze wstrzeliłem. Planuje lekki tuning swojego starego MTB. Osprzęt jak dla mnie jest ok chciałem zmienić hamulce na v-brake, amor, kierownice, mostek zeby inny kąt był. Celuje w osprzęt Ritchey, amor Manitou albo RST musza pasować do v-brakeów, może dłuższa kierownica ? Nigdy tego nie robiłem więc za wszelkie porady będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Jaki budżet.V-ki jak najbardziej.Po wymianie na amortyzator,przód podniesie się,więc nowy mostek może nie być potrzebny.Widelec 1 cal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 A ja tam bym zostawił go na sztywno,kierownice wsadziłbym 700mm, krótszy mostek,jakieś solibne v-brake'i,i najgrubsze opony jakie wejdą.I satysfakcja z jazdy gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 budzet w sumie nie ma jakis ograniczen, chce v-ki z powodu bezawaryjnosci i masy kierownice chce zmienic bo jest troche za nisko wiec i mocowanie zmienice na takie z katem chodzi mi o cos takiego http://ritcheylogic.com/pro-30-degree-stem no i dluzsza kierownice chce dac jakos 710 mm taka np http://ritcheylogic.com/wcs-rizer-20mm-blatte-mountain-bar Co do Amorka to myslalem o RST first https://www.rowertour.com/p/17573/rst-first-air-amortyzator-26-pm-v-brake-100mm bo ma mocowanie na v-ki . No i v-ki XT zamontuje . Jakies inne propozycje czy to co piszę ma sens i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Amor za 1000 zł?Do tego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 jeszcze jedno pytanie czy rura sterowa w tym przypadku to 1 1/8 ? Amor za 1000 zł?Do tego roweru? A czemu nie ? To wbrew pozorom bardzo porzadny rower rama cr-mo lekka caly osprzet stx limited edition obrecze sztyca Ritchey made in usa 20 lat temu kosztowal 1800 zł całkiem sporo no i poza kasetą nic sie przez te 20 lat nie popsula i smiga sie naprawde fajnie szczególnie piasty wymiatają więc amor za 1000 zł to chyba nie taki zły pomysł przynajmniej moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Ok.Nie moja kasa Zmierzyłeś mostek,a nie rurę sterową.Ile pokazała suwmiarka?Jeśli 30 to trzeba odjąć na grubość mostka ok 5 -6 mm czyli wychodzi 1 cal Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Amortyzatora nie montuj do tego roweru. przód mocno sie podniesie i prowadzenie roweru będzie takie "gumowe", Jesli chcesz amortyzator to poszukaj jakiegoś retro w dobrym stanie typu RS Judy o skoku około 60-80 mm / są o wiele niższe od obecnych/ Rama do wyższych amortyzatorów nie jest dostosowana . Ja przerabiałem kilka takich rowerów retro mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Może to jest ahead na jeden cal,takie coś bodaj chyba było tyle że mało.Lecz może jednak ma 1 1\8 cala bo mostek na pewno nie jest z aluminium,więc ścianki znacznie cieńsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Zdejm kapselek z mostka i zmież.Ale to na 99% 1 cal ahead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 I o takie cenne porady mi chodziło czyli lepiej sobie odpuscic te nowe amorki ? Moze uda mi sie znalezc jakis starszy jak mowisz ze to lepszy pomysl. W tej chwili jestem w usa wiec moze na ebay jakis manitou . Czyli mam szukac 1 calowego a nie 1 1/8 To nie ja mierzyłem tylko ojciec i to jedyny wymiar jaki mam niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 No to radzę się wstrzymać,bo możesz się zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 oki poprosze go zeby sciagnal ten kapse i dokonal pomiaru raz jeszcze Dzieki chlopaki za pomoc wiedzialem ze warto bedzie popytac bo sam nigdy tuningu nie robilem okazuje sie ze to trudniejsze niz myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeśli na suwmiarce było 30 mm, to jeśli byłby tam widelec 1 1/8 to zostało by ok.1,5 mm ścianki mostka .Czyli 0,8 mm na stronę.Raczej nie możliwe.Pomysl z powtórnym mierzeniem bardzo dobry. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Teraz tak patrzę,i zastanawia mnie dlaczego na foto z pomiaru nie widać wyświetlacza suwmiarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Teraz tak patrzę,i zastanawia mnie dlaczego na foto z pomiaru nie widać wyświetlacza suwmiarki? ojciec nie ogarnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Ale widać że szczęki suwmiarki zgrywają się z 30 na suwmiarce.Mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Myślę że jest 31,ale pożyjemy,zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Chodzi mi mniej wiecej o taki efekt zreszta rower tej samej marki bardzo podobny Fota znaleziona przypadkowo na necie jak szukałem inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Fajne retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Taki amor i główka się zbytnio nie podniosła.Fiu fiu! Ale koło poszło mocno do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biris Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Wyswietlacz w miarce nie dziala Tak to wyglada po zdjeciu kapsla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Ja tu widzę 28,6 , czyli jak nic 1 1/8". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Potwierdzam.Mierzyć,mierzyć i jeszcze raz mierzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Daj spokój z amorkiem, kup dobre oponki na początek, Race Kingi 2.2 czy Smart Samy 2.25 i z przodu daj 2atm. Dobra, duża opona to podstawowa amortyzacja w rowerze, wybiera o wiele, wiele czulej niż amorki. Kokpit wedle uznania, ale ja bym w to widelca podnoszącego główkę nie wsadził. Profanacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi