scirocco Napisano 12 Sierpnia 2016 Napisano 12 Sierpnia 2016 Składam sobie nowe koła. Kupiłem ostatnio obręcze accent airplane. Odbierałem w sklepie i zauważyłem na jednej spore obicie. Sprzedawca wymienił. Przyjechałem do siebie i zauważyłem małe obicie na drugiej - takie 1mm. To standard w nowych obręczach?
Gość Napisano 12 Sierpnia 2016 Napisano 12 Sierpnia 2016 Nie sądzę, raczej złe magazynowanie. Ja na swoim 3 letnim rowerze mam 1 odprysk lakieru, pewnie nawet mniejszy niż 1 x 1mm
scirocco Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Napisano 12 Sierpnia 2016 no mnie rozwaliło jak gość rzucił mi na lade 2 gołe obręcze.. mam chyba dość pedantyczne podejście do roweru i dlatego kupuje nowe części.
Fenthin Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Och nie. Sprzedawca Cię oszukał. Dostałeś obręcz, której 1 mm jest uszkodzony. Leć do sklepu i oddawaj. A poważnie. Sprzętu mocno poharatanego nie powinno się nawet pokazać klientowi. Ale takich obić o jakich piszesz złapiesz zaraz całą masę. Szkoda czasu i stresu. Są obręcze z lepszymi jak i gorszymi powłokami. Dla przykładu, takie DH19 po 6 latach wyglądają lepiej niż Crossone po jednym sezonie. I tyle, trzeba z tym żyć.
phoe Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Są takie obręcze co jak używasz łyżek do zakładania opon potrafi lakier zejść na rancie...
scirocco Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Napisano 13 Sierpnia 2016 wiem wiem, tym bardziej, że od zawsze kupowałem używane rowery. Ale kupując nowe części chciałoby się po złożeniu mieć nowy rower. Dlatego kupuje się części w pudełkach a nie luzem ze skrzynki.
Gość Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Zniszczyć się może i po tygodniu, ale jak się kupuje to ma być w stanie idealnym. Tak jakby oddać samochód do lakiernika i dostać z odpryskiem na malowanej powierzchni bo "Panie, i tak kiedyś odpryśnie". Teraz raczej sobie już daj spokój, bo skoro ktoś tak trzyma towar to pewnie większość obręczy ma defekty, zmień sklep i tyle. Chociaż znam ten ból, co prawda nie w rowerze ale w samochodzie, też miałem i nadal mam przygody bo jakże fachowej usłudze, niby odpryski 1 x 1 mm ale wkurzają.
scirocco Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisałem do innego sklepu i dostałem odpowiedź, że do nich przychodzą juz porysowane. Odpuszczam więc temat - zbyt błacha prawa by się tym stresować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.