JakubK Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Hej, Mam górala Authora 29 koło i hamulce tarczowe. Potrzebuję na szybko sakwy i bojąc się o problem z bagażnikiem kupiłem i zamontowałem Authorowski bagażnik ACR-50: http://pl.author.eu/akcesoria/bagazniki/klasyczne/author-carrier-acr-50-alu-discbrakepro-ua15201220 Pytanie moje czy jutro kupując sakwy zmieszczą się one na bagażnik? Crosso podaje wymagania co do bagażnika: * Minimalna odległość między dolnym, a górnym punktem montażowym bagażnika - 28,5 cm,* Rozstaw haków - 21 cm zewnętrzny i 18 cm wewnętrzny. Z drugim wymogiem nie powinno być problemu ale mierząc od górnej rurki do środka "oczka" w dolnej części konstrukcji (a zamontowałem go oczkiem w dół a nie w górę jak na zdjęciu Authora) jest ciut mniej niż wymagane 28.5cm. Czy jestem w d? ;-) Ma ktoś też bagażnik niecrosso i próbował zainstalować te sakwy i miał podobny problem? Jeżeli faktycznie jest zagwozdka to myślałem czy tego haczyka nie zamontować nie w tym miejscu gdzie góra bagażnika przychodzi do tej "linijki" z dziurami tylko z dwie dziurki niżej (na zdjęciu Authora to lepiej widać). Nie mam niestety tylu śrub i nakładek w domu na eksperymenty a rano do roboty trzeba iść i poszukuję pewnych solucji na po pracy. Szkoda, że nie mam teraz jak zmierzyć sakw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Według mnie nie powinno być problemu - jeśli sakwy wiszą na hakach prawidłowo to po prostu maksymalnie skróć tę gumę stabilizującą. Ale przy załadowanych sakwach ryzyko że się wypną jest raczej znikome. A jeśli faktycznie będzie brakowało paru centymetrów a bagażnik jak podejrzewam masz zamocowany na którymś z najwyższych "oczek" to można jak najbardziej zamocować sakwę do któregoś poniżej. Pytanie tylko czy jak przeniesiesz ten który masz w bagażniku nie będzie problemu z jego przykręceniem w tym punkcie. Wtedy trzeba by myśleć nad dodatkowych uchem - da się je dokupić z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubK Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 No zobaczymy. Też popytam telefonicznie o dostępność "uszu" na hak dolnej części sakwy. A swoją drogą widać że się nie znam bo obecnie ucho zamontowałem na odwrót co jest karygodne i nikt mnie nie poprawił ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubK Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Skończyło się na dokupieniu adapterów (uszów ;-)) specjalnie pod crosso. Jednak to powinno być zamocowane na wysokości piasty wtedy naciąg jest odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.