Algy Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy koła z szosy B'Twin Triban 500 wytrzymają pode mną?.Ważę około 105 kg możliwe,że mniej.A jeśli nie to czy kupi rower przełajowy za 2000 tyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
369 Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Powinno być OK, z tym, że koła BTwina sa niejednoznacznie oceniane przez użytkowników. Jedni piszą, że nie mają problemów, inni, że koła potrafią złapać "centrę". Najlepiej zapytać w Decathlonie jaki jest limit wagowy rowerzysty. Wielu producentów podaje takie informacje na swoich stronach, np Giant podawał, że np TCR i DEFY na limit 120kg (z sakwami 129), Scott o ile sie nie mylę podawał 110 albo 115kg. Szosówki wbrew pozorom nie są tak delikatnymi rowerami. Ja zaczynałem mając 100kg i nic się nie działo. Napęd i rama ma się dobrze, z tym, że nie jeżdżę siłowo, czyli kadencja 90+ i średnie 28-30km/h. Obecnie mam 95kg i szosówkach mam koła Fulcruma (Racing 7) oraz Giant PR2 i przy mojej wadze absolutnie nic się z rowerami się nie dzieje. Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 W rowerze za 1500zł, nie będzie kół nie wiadomo jakich, ale maja 32 szprychy - coś tam wytrzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.