Skocz do zawartości

[Opona] 26" MTB XC dętka

MtK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, z racji że wypadłem z obiegu a rozmiar 26" przestał być standardem trochę nie wiem co wybrać. Generalnie z łezką w oku wspominam stare dobre Hutchinsony Python MRC na których jeździłem jakiś czas temu, przebiegi rzędu 5-6 tys km nie były im straszne. Obecne wkopałem się w Schwalbe Racing Rhalp Evo, opona lekka i świetna trakcyjnie ale ma okropne opory toczenia i dosłownie zostaje na drodze. Co do ceny nie mam limitu, chciałbym żeby ważyły poniżej 500g sztuka i przynajmniej ogarniały asfalt jak phyton, trasy głownie teren ale jakieś 30% asfaltem jednak się robi. Ktoś ma jakieś doświadczenia z nowymi Hutchinsonami?

Napisano

Ok w terenie są mega szybkie z tym się zgodzę ale porównuje do Pythonow które radziły sobie podobnie w terenie ale po prostu ogarniały lepiej asfalt z racji choćby kształtu bieżnika. Najlepiej widać jak opona się zachowuje prowadząc rower, Python się toczy RR podskakuje.

Z resztą nie tylko moje odczucie, kumpel z którym jeżdzę ostatnio przesiadł się na Continentala Race King World Cup i stwierdził że jest bardziej uniwersalnie przy prawie nieodczuwalnie stracie trakcji w terenie.

Napisano

Ja ci mogę polecić schwalbe smart sam, albo maxxis crossmark- ale ta to raczej na tył.

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...