polerski Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 witam jakie opony polecacie do roweru mtb 26 ? cena do 60 zl za sztuke, jezdze po lesie, parku, i asfalcie
Ychu Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 Musi być 2.1? Jak nie przeszkadza Ci opór na asfalcie to mogę polecić rubena charybdis. Mój rower fabrycznie na nich wyjechał i nie narzekam. Na przód kupiłem taką samą , na tył eksperymentalnie black jack od schwalbe i szczerze to żałuję , toczy się fatalnie - ciężko i jest bardzo głośna i do tego droższą. Co do trwałości to nie mam porównania bo obie wyglądają dobrze.
talento259 Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 @ychu serio rubena? Za 30zł? Toż to nieporozumienie. Ta opona ściera się prawie do łysości po zablokowaniu tylnego koła... Jak już to polecam: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/opony-rowerowe-26-cali-559/p,opona-smart-sam-performance-26-dual-drut-67epi-schwalbe,47471.html - bardzo uniwersalna, po mocnym na pompowaniu nawet dobrze toczy się po asfalcie. https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/opony-rowerowe-26-cali-559/p,opona-50-fifty-k1104-kenda,275591.html https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/opony-rowerowe-26-cali-559/p,opona-x-king-sport-26-cali-continental,155448.html?_pli=e0a49f - najbardziej "terenowa" spośród tych trzech
CentrumRowerowe Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Jeszcze bym dodał Schwalbe Land Cruiser jeśli asfaltu jest więcej niż lasu.
Skuti Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Sam mam Kendy 50-50 26x2.1 zwijane na kołach o wew szerokości obręczy 17mm. Oponki bardzo fajnie idą po ścieżkach rowerowych, szutrach, wałach i ścieżkach w lasku. Bałem się że będą się ścierać ale po ok 800km lekkich ścieżek i kilku wypraw w mało epickie górki, opona dopiero straciła włoski w bieżnika a klocki ze środkowego rzędu się lekko zaokrągliły.
nemo2009 Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Schwalbe Land Cruiser jeśli asfaltu jest więcej niż lasu. Serio,do lasu z takim bieżnikiem ? Polecam,tak jak wyżej Schwalbe Smart Sam,dodam Coninental Race King 2,2".Conti 2,2" dlatego,że wypadają węższe od innych.
Ychu Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 @ychu serio rubena? Za 30zł? Toż to nieporozumienie. Ta opona ściera się prawie do łysości po zablokowaniu tylnego koła... Z tym akurat trzeba trochę uważać , bo na chodniku lub asfalcie przy blokowaniu to naprawdę szybko znikają klocki , ale w moim odczuciu jest po prostu lepsza od black jacka pod każdym względem. Nawet łysa rubena oferowała większą trakcję niż nowy black jack , tak ja to czułem i na jacku się zawiodłem i więcej na pewno jej nie kupię , takie moje zdanie. Przejechałem na nich cały tamten sezon ( od lutego ) do prawie połowy tego ( maj , jak dobrze pamiętam ) z zamianą opon przód - tył i ta która była na tyle od nowości była już typowo w kosz to ta przednia od początku miała jeszcze dość mięsa aby trochę pojeździła.
Piter233 Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Panarecer soar - bardzo niskie opory na asfalcie, nie nadaje się jedynie w konkretne błoto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.