Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Planuje zakup swojego pierwszego 29era. Jako , że jestem wysoki i nie każda geometria mi pasuje wybór ograniczam Do Radona, Krossa, Meridy, Canyona.   Cube odpada :)

Chciałem kupić Canyona 3.9 lub 4.9  tak za około 3000zł . jednak dzisiaj zauważyłem w  outlecie 7.9 2013 za 3500 z 5600? Kategoria 4 czyli napęd juz trochę zużyty rozmiar akurat moj XL.
Orientujecie sie czy bardzo skatowane sa rowery z 4kategori?

Edytowane przez Gontar3d
Napisano

Dziękuje bardzo, Geometria z tego co widze taka sama jak w modelach 2015 ( bardzo zbliżona )

Ogólnie to już prawie miałem kupić Al 3.9 za około 2500zł z outletu,  będe jezdził  asfalt 50 drogi utwardzone 20  lasy 30. Ale chyba warto dołożyć ?:)

Napisano

AL 3.9 ma geo bardziej turystyczne , 7.9 ma bardziej ambitną sportowa geometrię no i sztywne osie (jeśli jesteś słusznej wagi to warto je mieć). Warto dołożyć choćby ze względu na amortyzator , który w 7.9 jest naprawdę wysokiej klasy.

Napisano (edytowane)

Dziękuje na 80% wezme ten rower. A myślicie, że w ciągu 3 lat ten rower mógł np  ulec czasowej eksploatacji ? W sensie, że rower pewnie nie był zbytnio dużo używany więc większość czasu stał a 3 lata to dużo czasu.

Na tym zdjęciu  https://static.canyon.com/img/cache/c6/5/0ade4e5e062b1a0d89c4292fa16ac.jpg  widać np przyrdzewiały łańcuch.

Edytowane przez Gontar3d
Napisano

A myślicie, że w ciągu 3 lat ten rower mógł np ulec czasowej eksploatacji ? W sensie, że rower pewnie nie był zbytnio dużo używany więc większość czasu stał a 3 lata to dużo czasu. Na tym zdjęciu https://static.canyo...c4292fa16ac.jpg widać np przyrdzewiały łańcuch.

A czytałeś co napisali na stronie Canyona:

"Rowery są po pełnym przeglądzie, serwisie i regulacji a wybrane zużyte cześci są wymienione."

Do tego masz pełną gwarancję, więc jak coś padnie w okresie gwarancyjnym, to ci to wymienią. A zardzewiałym łańcuchem się nie martw, pewnie tylko na zdjęciu taki jest (chociaż ja nic nie widzę). Zadzwoń lub napisz do Canyon Polska i zapytaj o to samo o co pytasz tutaj, to się wszystkiego dowiesz. Na tym forum nie widziałem żadnego pracownika Canyona.

Napisano

Ja nie zauważam na zdjęciu zardzewiałego łańcucha. Rower to nie auto i 3 lata nie używania nie robi mu krzywdy, ale musisz mieć świadomość, że np. amortyzator powinno się serwisować co jakiś czas zgodnie z zaleceniem producenta, t.j. przegląd, wymiana oleju i ewentualnie uszczelek.

Napisano

Niestety popełniłem ogromny błąd, zastanawiałem się czy zamówić do domu czy lepiej na adres pracy. Akurat zadzwonił znajomy i wyszedłem z nim na kilka godzin wróciłem po 12 w nocy i roweru już nie było w outlecie :(

A tyle czasu szukałem podobnego modelu w rozmiarze XL w atrakcyjnej cenie Ehh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...