scotch1964 Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam. Potrzebuje błotnikow do kół 27.5.. Opony szerokie od schwalbe smart sam bodajże 2.25 co polecicie? W inter sporcie który mam niedaleko polecili mi te Błotnik Topeak M1/XC11 27.5" T-TC9641 w cenie 170... Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Używam bardzo podobnych, tylko model niższy i na koło 26" (http://www.topeak.com/products/Fenders/defender_fx_rx_26in_set) i są bardziej niż ok. Jakość wykonania solidna, dobrze trzymają się podczas jazdy. Tył nie okręca się co chwilę na sztycy, jak miałem okazję obserwować u kumpla na jakimś podobnym modelu od Kellysa. Przedni w razie potrzeby można zdemontować w 5 sekund, z tyłu trochę dłużej, gdyż po poluzowaniu trzeba czymś wypchnąć metalowy bolec. Ja tego nie robię, dużo wygodniej i szybciej jest mi wyjąć sztycę i zsunąć z niej błotnik, mam do tego pewność, że plastik trzymający ten bolec nie wyrobi się po iluś tam wypięciach i zatrzaskiwaniach. Wiadomo, że nie chronią tak jak pełne, ale nie tego od nich oczekiwałem, powyżej kolan jestem praktycznie czysty po jeździe w mokrym lesie. Wydaje mi się, że te które Cię interesują mogą być tylko lepsze od tych których ja używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 @, Mam XC11, ale tylko tylny. Przedniego nie kupowałem, bo nie wiele on daje, a ja potrzebuje go tylko na dojazdy do pracy. Gdy pada deszcz to i tak jadę powoli, ale wiadomo, że zawsze coś na plecy poleci z koła. Łatwo się go montuje i demontuje i w sumie zapewnia dobrą ochronę. Nie testowałem go nigdy w terenie, bo nie po to je kupiłem, a jak jadę w teren to tylko by mi on przeszkadzał. Polecam, lekki i dobrze się trzyma sztycy, duża możliwość regulacji, dobra ochrona przed błotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.