Skocz do zawartości

[błotniki ]pomoc w wyborze

scotch1964

Rekomendowane odpowiedzi

Używam bardzo podobnych, tylko model niższy i na koło 26" (http://www.topeak.com/products/Fenders/defender_fx_rx_26in_set) i są bardziej niż ok. Jakość wykonania solidna, dobrze trzymają się podczas jazdy. Tył nie okręca się co chwilę na sztycy, jak miałem okazję obserwować u kumpla na jakimś podobnym modelu od Kellysa. Przedni w razie potrzeby można zdemontować w 5 sekund, z tyłu trochę dłużej, gdyż po poluzowaniu trzeba czymś wypchnąć metalowy bolec. Ja tego nie robię, dużo wygodniej i szybciej  jest mi wyjąć sztycę i zsunąć z niej błotnik, mam do tego pewność, że plastik trzymający ten bolec nie wyrobi się po iluś tam wypięciach i zatrzaskiwaniach. Wiadomo, że nie chronią tak jak pełne, ale nie tego od nich oczekiwałem, powyżej kolan jestem praktycznie czysty po jeździe w mokrym lesie. Wydaje mi się, że te które Cię interesują mogą być tylko lepsze od tych których ja używam.

@,

Mam XC11, ale tylko tylny. Przedniego nie kupowałem, bo nie wiele on daje, a ja potrzebuje go tylko na dojazdy do pracy. Gdy pada deszcz to i tak jadę powoli, ale wiadomo, że zawsze coś na plecy poleci z koła. Łatwo się go montuje i demontuje i w sumie zapewnia dobrą ochronę. Nie testowałem go nigdy w terenie, bo nie po to je kupiłem, a jak jadę w teren to tylko by mi on przeszkadzał.

Polecam, lekki i dobrze się trzyma sztycy, duża możliwość regulacji, dobra ochrona przed błotem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...