znanyRSL Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Cześć i czołem Pany. ostatnio zaobserwowałem dziwne zjawisko które odbywa się w mym tylnym hamulcu tektro a mianowicie - od pewnego czasu klamka hamulca chwytała dość głęboko i hamulec osłabł jednak tłumaczyłem sobie to tym że zbliża się wymiana klocków , jednak ostatnio dostałem szoku ! Gdy zaliczyłem glebe (niezbyt widowiskowa - ot zwykłe objechanie koła na gałęzi ) hamulec zrobił się zdecydowanie mocniejszy ,i klamka zaczęła o wiele szybciej chwytać ;o Po przyjechaniu do domu od razu zbadałem te zjawisko , i odkryłem że działanie hamulca zależy od wstrząsów roweru . Ktoś ma pomysł na wytłumaczenie tego dlaczego hamulec mi działa wtedy kiedy mu się zachce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jeśli klamka wpada głęboko, to hamulec jest zapowietrzony. Na YT znajdziesz pełno poradników jak odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Miałem podobnie , rower stał normalnie , skok pod kierownicę a przy przechyleniu roweru skok nagle się zmniejszył prawie do zera. Okazało się , że w zbiorniczku było za mało i kilka pęcherzyków , odpowietrzylem i mam spokój. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi