Skocz do zawartości

[Korba,Kaseta] Wymiana korby bądź kasety? I wiele więcej ...

przemo91524

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam rower genesis razor zero , sztywny widelec force , korba 42/32/22 kaseta 11/32 . Jeżdzę 100% asfalt  . Często zdarzają sie sytuacje ze przy jeździe z górki brakuje mi przerzutek i pedałuje wtedy z kadencją bardzo wysoką przy prędkosci 50km/h . Do podjazdów uzywam min przerzutki 2/3. Co wymienić aby przełożenia były twardsze?Czy bawić się w korbe o 2 blatach? Proszę o pomoc ;) i takie pytanko jakie slicki polecacie? i czy warto kupić rogi do roweru? Mam kiere 64cm i planuję ją skrócić i dać rogi , proszę o wasze przemyślenia i pomoc . Mój budżet to 300-400zł.

Napisano

Kup korbę trekkingową o blatach 48-38(36)-28 Lecz wtedy konieczna będzie wymiana przerzutki przedniej ,która obsłuży taki duży blat.Korba którą teraz posiadasz nie ma wymiennych tarcz? Rogi to bardzo dobra sprawa.

Napisano

Wedle preferencji (choć szosowa korba do MTB 26 to trochę dziwny pomysł) ale musisz sprawdzić czy tylne widełki zmieszczą blat 52T (raczej wątpię) no i wymiana przedniej przerzutki musowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...