Lovesport Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam. Zastanwaim się nad kupnem Remiro viper z 2016r. Posiadałem taki tylko że z 2015r. i chyba był on nieco słabszy od dwóch modeli z 2016r. NIżej podaję linki i chciałbym abyście doradzili mi czy warto dołożyć na remiro z hydrauliką? Czy osprzęt jest sporo lepszy? Poprzedni miałem z v=braekami nawet dobrej jakości. W wakacjie robie max 300km wieć nie jakoś dużo. Poza wakacjami codziennie 4km (dojazd do szkoły i z powrtoem). 200zł niby nie dużo ale ciężko kosztuje mnie zarobienie tych pieniędzy a na tańszego już mam. z 2015r byłem bardzo zadowolony lecz niestety wylądował pod tirem nie z mojej winy. Z góry dzięki i pozdrawiam! http://allegro.pl/hydraulika-mocny-cross-remiro-viper-full-alivio-i6385382248.html http://allegro.pl/rower-remiro-viper-super-cross-full-alivio-2016-i6375589279.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Poza kiepskimi tarczówkami (M395 to klasa acera) oba ta Maestro niczym się więcej nie różnią ( te rowery to Kands Maestro, sprzedawane pod inną nazwą) Na Twoim miejscu kupił bym tańszy z v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lovesport Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Ok rozumiem. Tez tak sobie pomyślałem. A jescze jedna prośba.. Mógłbym prosić o porównanie z evado 3.0 z 2015r? Na allegro sa tylko nie mam jak linku wstawić teraz. Z góry dzięki. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Ok rozumiem. Tez tak sobie pomyślałem. Czyli ta hydraulika to kompletny szajs? To nie jest może szajs, ale zacytuję opinię kogoś mądrzejszego ode mnie, która wyczerpuje temat: Jeśli zakup hamulców to dla Ciebie duży wydatek to... nie kupuj tanich tarczówek Shimano. Z uporem maniaka powtórzę: to nie są trwałe ani nieawaryjne hamulce. Dobre do bardzo rekreacyjnej jazdy w temperaturach lata. Są plasowane w okolicach grupy altus, jej przeznaczenie jest takie a nie inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Evado ma trochę gorsze przerzutki altus/acera vs alivio/alivio w remiro i jeszcze gorsze tarcze - to już klasa tourney. Nadal najlepszym wyborem jest remiro z v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lovesport Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Dzięki bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Na Twoim miejscu kupił bym tańszy z v-brake. A ja przejechalem na M395 6tys km, sprzedalem w stanie idealnym technicznie i nic sie nie dzialo, Miales te hamulce czy jestes kolenym ktory czyta powtarza i cytuje ? Co wiecej nabywca zainstalowal i dalej tłucze kilometry.... no ale moze to wyjatkowy fart mi sie trafil. Musiałoby mi cos na czerep upaść zeby kupic rower na Vkach. EDYTA: zapomnialem ze kupilem ostatnio zimowke do taplania w soli i błocie na Vkach no ale ona kosztowala mniej niz komplet br-m675 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lovesport Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Może i jestem tym który czyta i cytuje ale z v brake w remiro bylem zadowolony. Hamowaly lepiej niż tarczowki mechaniczne w evado 3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A ja przejechalem na M395 6tys km, sprzedalem w stanie idealnym technicznie i nic sie nie dzialo, Miales te hamulce czy jestes kolenym ktory czyta powtarza i cytuje ? Co wiecej nabywca zainstalowal i dalej tłucze kilometry.... no ale moze to wyjatkowy fart mi sie trafil. Musiałoby mi cos na czerep upaść zeby kupic rower na Vkach. W zimę też jeździłeś? Nie sikały? To czuj się szczęśliwcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Bez przesady, sprzedaliśmy ok 100 kompletów w 2 sezony, z czego wróciło 5-6 sztuk. Dużo, ale nie na tyle by w ciemno odradzać rower z nimi. Poza tym shimano nie robi scen tylko wymienia hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 M935 to dobre, skuteczne i tanie hamulce i porównywanie tego do vbrake'ów jest nieporozumieniem. Oczywiście jak wszystkie obecnie hamulce tarczowe shimano mogą występować problemy aczkolwiek znam kilka osób które takowe posiadają i nigdy nie mieli żadnych kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.