Skocz do zawartości

[Widelec] Mosso 26" 1 1/8" alu czy bedzie pasowal?

alwaro86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Prosze o pomoc w dopasowaniu widelca "Mosso 26" 1 1/8" alu"

Srednica wewnetrzna glowki ramy wynosi 33.95mm

Zdjecie widel zalaczone wiem tylko ze to rozmiar 1 1/8" i axle to crown 41.3cm...

Na co musze zwrocic uwage przy doborze widel?

z gory dziekuje za pomoc!

post-199503-0-64985000-1470697970_thumb.png

post-199503-0-38454600-1470697996_thumb.jpg

Napisano

Tak rama ma 15 lat, lezala w garazu przez ostatnie lat 12.

Zainstalowac chce widelec sztywny taki jak na zalaczonym zdjeciu.

Czyli jak rama ma 15 lat to juz sie nie nadaje to uzytku? No nie rozumiem komentarza...

Jest to amelinowa rama Gian...

Napisano

Widać że rama ma z 15 lat.
No i?

Ja używam 25 letnią ramę i nic się z nią nie dziej...

Zainstalowac chce widelec sztywny taki jak na zalaczonym zdjeciu.
Jeśli ten widelec będzie za niski to wpłynie to na prowadzenie roweru więc dlatego pytam czy był amortyzator.. Jeśli był to musisz kupić wyższy widelec. 

Najlepiej będzie jak podasz Model i rocznik tej ramy

Napisano

Rama nigdy nie posiadala amortyzatora, model ramy nieznany, stare czesci zostaly wyrzucone. Chce sobie zlozyc rower, sam z pomoca forumowiczow taki maly tani project do jazdy po miescie ;)

Rama nigdy nie posiadala amortyzatora, model ramy nieznany, stare czesci zostaly wyrzucone. Chce sobie zlozyc rower, sam z pomoca forumowiczow taki maly tani project do jazdy po miescie ;)

Napisano

Mam pytanie czy wszystkie widelce sztywne maja taka sama korone widelca? chodzi mi o rozmiar widelca 26" czy sa rozne srednice?

moze ktos cos wiecej powiedziec o rozmiarach widelcow chodzi mi tylko o korone widelca, a moze tylko czy jest na 1" czy na 1 1/8"

dzieki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...