scotch1964 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam. Potrzebuje zakupić licznik do kwoty 100 ewentualnie 150 zł. Słyszałem że od sigmy są w miarę ok wiec może z tej "stajni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Bierz sigmę 16.12 mam już ponad rok i zero problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Polecam model 1009, mam go wiele lat i nigdy żadnych problemów. Unikaj tych z jednym przyciskiem na dole, są znacznie mniej ergonomiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Ja też poprę Sigmę. Od zawsze używam tych liczników i jeszcze żaden mnie nie zawiódł. Dosłownie kilka dni temu zgubiłem licznik i całą noc przeleżał w błocie, a w nocy padało, jak go rano odnalazłem cały czas działał, wystarczyło solidnie zlać wodą i dalej śmiga Mój licznik to BC 1609 STS, odpowiednik teraźniejszego modelu 16.12 STS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Sigma 16.12 kosztuje prawie 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 kosztuje prawie 150 zł. Ciekawe... http://allegro.pl/sigma-licznik-rowerowy-bc-16-12-menu-pl-okazja-i6187471705.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 16.12 też jest fajny, ale dla mnie troszeczkę za dużo funkcji, zanim dojdę do tego co mi potrzeba, mija masa czasu, ale wiadomo, każdy ma inne potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timeslave Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Warto zdecydować się na licznik bezprzewodowy Sigmy ? Czy lepiej zastosować stare, i niezawodne połączenie na kabelku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Mi tam kabelek nie przeszkadza. Nie dość, że tańsze rozwiązanie to bez problemu można kupić nowy kabelek za kilkanaście złotych w przypadku awarii. Ja takiej nie miałem przez kilka lat użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Zależy co wolisz. Bezprzewodowa ładniej wygląda i nic się nie plącze, ale jest tez droższa, trzeba wymieniać dwie baterie i zdarzają się problemy z połączeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotch1964 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Powiedzcie mi czy jak kupie sigme bc 16.12 i dokupie na aledrogo czujnik kadencji to będzie działać? I na jakiej zasadzie się to podłącza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Bedzie. W podstawce na górze masz dwa otwory, tam wkładasz końcówki kabla z czujnika kadencji, a licznik korzysta z nich w taki sam sposób, jak z czujnika obrotów koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.