Skocz do zawartości

[szosa] tylna przerzutka sora

mariano77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kross vento 3,0 na full sorze interesuje mnie jednak przerzutka tylna a w zasadzie długość wózka. Powinien być sS czyli krótki natomiast u mnie odległość między tymi kółeczkami wynosi 75mm (oś) natomiast u mojego znajomego na starej 105 to 50mm. Jak to jest u was? Czy może być że wózek mam GS czyli średni? I czy jest jakieś oznaczenie na przerzutce żeby to poznać? Dodam jeszcze że pojemność moich przerzutek to 31 więc kwalifikuje się na krótki- czy być może w sorze taka odległość pomiędzy kółkami to krótki wózek? Poza tym górne kółko znajduje się dość daleko od zębatki około 2 cm i już nie ma możliwości regulacji by było bliżej. Rower ma dopiero 3 miesiące więc mógłbym zareklamować jako towar niezgodny z umową gdyż na stronie jest opis że wózek jest sS czyli krótki. Sorki za chaotyczne pismo mam nadzieję że wyraziłem się dość jasno.

Witam mam kross vento 3,0 na full sorze interesuje mnie jednak przerzutka tylna a w zasadzie długość wózka. Powinien być sS czyli krótki natomiast u mnie odległość między tymi kółeczkami wynosi 75mm (oś) natomiast u mojego znajomego na starej 105 to 50mm. Jak to jest u was? Czy może być że wózek mam GS czyli średni? I czy jest jakieś oznaczenie na przerzutce żeby to poznać? Dodam jeszcze że pojemność moich przerzutek to 31 więc kwalifikuje się na krótki- czy być może w sorze taka odległość pomiędzy kółkami to krótki wózek? Poza tym górne kółko znajduje się dość daleko od zębatki około 2 cm i już nie ma możliwości regulacji by było bliżej. Rower ma dopiero 3 miesiące więc mógłbym zareklamować jako towar niezgodny z umową gdyż na stronie jest opis że wózek jest sS czyli krótki. Sorki za chaotyczne pismo mam nadzieję że wyraziłem się dość jasno.

WITAM

ROWNIEZ JESTEM ZAINTERESOWANY ZAKUPEM KROSS VENTO 3.0 2016 LECZ PYTANIE BRZMI: JAKA JEST MAXYMALNA WAGA ROWERZYSTY DLA TEGO ROWERU?

WITAM

ROWNIEZ JESTEM ZAINTERESOWANY ZAKUPEM KROSS VENTO 3.0 2016 LECZ PYTANIE BRZMI: JAKA JEST MAXYMALNA WAGA ROWERZYSTY DLA TEGO ROWERU?

Według instrukcji obsługi nie może przekraczać 115 kg. Ale rowerzysta z bagażem nie może ważyć więcej niż 100 kg. Ogólnie rowerek fajny poza tylną przerzutką która ciężko wyregulować- byłem u 3 speców od regulacji i bardzo nie dali rady potem sam poprawiłem i jakoś jest ale hałasuje-to wina długiego wózka który w oznaczeniu krossa jest krótki. Dlatego zmienię przerzutkę na 105 albo ultegrę i powinno być lepiej. Moja waga gdy kupiłem rower wynosiła jakieś 100 kg teraz jest 87 kg.

Przyszło mi coś innego do głowy- czy mogę zamienić tylną przerzutkę sory 9 rzędową na Ultegrę 6800 11 rzędową albo 105 5800 11 rzędową i podpiąć ją pod manetki sory 9 rzędów? Będzie to jakoś funkcjonować? Docelowo będzie full ultegra albo 105 ale na razie nie chcę się całkiem wysupłać z kasy i dopóki jest sezon cieszyć się jazdą. W zimę zakupię potrzebne części i może po niższej cenie.

Tez myslalem nad takim tunigiem powiedzmy.

Ale zamiast mojego gianta defy coraz czesciej zastanawian sie nad zlozeniem czegos ambitniejszego. Odnosnie zamiany sory na 105 , ultegre ... Moim zdaniem to marnowanie raczej kasy bo pelny komplet z manetkami, przerzutka itp sporo moze wyssac z portfela :P

No to szkoda kupię najwyraźniej cały komplet ultegry 6800 ale może w zimę niech trochę stanieją. Kasy mi nie szkoda byleby podczas jazdy było względnie cicho co w sorze jest niemożliwe -słychać cały napęd poza tym nie zamierzam później już zmieniać roweru- rama krosa jest dla mnie wystarczająco dobra. pozdro

Jesli bedziesz cos dzialal moge Ci jakos pomoc. Ogolnie w Pl jest przebitka cenowa. Ja stacjonue w UK i ogolnie osprzet , rowery czy sprzet biegowy, jest sporo tanszy. Licz koszty transportu, marze itp, kazdy chce zarobic a potem mamy ceny z du*y wziete. ;)

Ostatnio weszla nowa seria nike do biegania.

Sklepbiegacza.pl krzyczy 599zl tutaj mam te buty za niecle 80£ co przy obecnym kursie wychodzi taniej o 200zl :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...