Skocz do zawartości

[obręcze] KBIX WMX (32h/eyelet)

bebok_mg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś coś moż mi o nich napisać, szukam i szukałem i nic

hilfe

są ok do XC, jak byście je sklasyfikowali wśród innych firm?

Napisano

czy ktoś coś moż mi o nich napisać, szukam i szukałem i nic

hife

są ok do XC, jak byście je sklasyfikowali wśród innych firm?

Bebok te obręcze można sklasyfikować gdzieś pomiędzy tymi z Czesterowego techno bika a moimi z apacha ;) Do XC się nie nadają ale przecie Ty tam nie masz gór więc nie potrzebujesz kół ani roweru do XC ;) hahaha

Napisano

nauczycielu i ty przeciwko mnie:)

XC to nie tylko góry, ale bezdroża, laski i takie tam, z pewnością dystansem cię wale na głowe, nawet na kwadratowych kołach- hehe, zjade na wieś to cię rozjade i chestera też:)

• 1 rok później...
Napisano

Mam te same obręcze i zauważyłem u nich lekkie bicie boczne (ok 2mm) przejechałem na nich niecałe 2000 km i jeszcze ich nie centrowałem. Tylko kilka najluźniejszych szprych tata mi naciągnął (sam zrobił klucz do nypli :) ) i trochę pomogło. Zastanawiam się, czy jest sens idealnego centrowania tej klasy obręczy? Jeżeli już będą wycentrowane to czy po stu kilometrach znowu nie będą krzywe?

P.S. Chciałem założyć temat o centrowaniu obręczy z różnych półek ale wolałem dopisać sie do tego tematu gdyż chodzi mi o konkretnie te obręcze, poza tym pewnie znowu źle założyłbym temat :) .

• Mod Team
Napisano

Jeśli koła są dobrze zaplecione i będą dobrze wycentrowane,

to nie będą się same z siebie centrowały.

Oczywiście jeśli przywalisz w coś to nie ma siły, żeby były proste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...