pudlo02 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam, mam zamiaru kupić full face, niestety mam problem z doborem rozmiaru. W sklepach stacjonarnych nie mam opcji, żeby nawet coś przymierzyć, więc jestem zmuszony zafundować sobie kask przez neta i teraz pytanie - jestem na skraju rozmiarów s i m, czy może mi ktoś doradzić, czy wybrać lepiej full'a mniejszego czy większego na czaszkę? Czy lepiej w ogóle nie kupować w takiej sytuacji, tylko jechać nawet gdzieś poza miasto do sklepu i przymierzyć? Dzięki i pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Tylko sklep bo co marka to inna, ja szukałem kasku w necie i niby rozmiar S/M pojechałem w końcu do sklepu i kupiłem L więc kask to rzecz którą trzeba dopasować tym bardziej, że nie zawsze nawet te drogie będą na Twojej głowie leżały bezinwazyjnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudlo02 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 A powiedz mi jeszcze czy lepiej kupić ciut większy, czy mniejszy, lepiej, żeby był mocno dopasowany i uciskał, czy był luźny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Kask ma dobrze przylegać do głowy. Poza tym wyściółka nieco się ubije. Lepiej wziąć nieco ciaśniejszy. Oczywiście też nie taki, by Ci oczy z orbit wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.