Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Jaki amortyzator na zamianę z Foxem 32 F100 RLC?

Rekomendowane odpowiedzi

Kontaktowałem się z Activią i tego Duroluxa mógłbym mieć za 1699 zł i on mi zmieni skok na 100 mm i wymieni sprężyne negatywną w cenie. Byłem w tym serwisie gdzie mi zawsze rower naprawiają i serwisant mi powiedział, że trzeba by w tym używanym Manitou wymienić sprężyne na 100 mm i będzie git, czyli wyjdzie pewnie z około 1000 zł za tego używanego amortyzatora gotowego do jazdy. Jeszcze pojechałem do innego sklepu i tam mi powiedzieli, że tego nowego Manitou Circus Expert mogli by mi załatwić za około 1300 zł ze skokiem 100mm i rurą sterowną 1 1/8 ( http://rowerowy.com/sklep/czesci/amortyzatory/dirt-street/prod/circus-expert-taper )

Co myślicie, co by było najbardziej korzystnym wyborem w moim przypadku ?

• 5 tygodni później...

Ostatecznie zdecydowałem się na Manitou Circus Expert, bo nie miałem tyle kasy na Suntoura.Ponad tydzień musiałem czekać na amortyzator i już od około 1,5 tygodnia na nim jeżdżę, czuć, że jest cięższy od Foxa i jest twardszy, ale po przyzwyczajeniu się do niego jestem zadowolony. Dzięki za pomoc w trafnym wyborze :). Temat uważam za zamknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...