szymon230397 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Kontaktowałem się z Activią i tego Duroluxa mógłbym mieć za 1699 zł i on mi zmieni skok na 100 mm i wymieni sprężyne negatywną w cenie. Byłem w tym serwisie gdzie mi zawsze rower naprawiają i serwisant mi powiedział, że trzeba by w tym używanym Manitou wymienić sprężyne na 100 mm i będzie git, czyli wyjdzie pewnie z około 1000 zł za tego używanego amortyzatora gotowego do jazdy. Jeszcze pojechałem do innego sklepu i tam mi powiedzieli, że tego nowego Manitou Circus Expert mogli by mi załatwić za około 1300 zł ze skokiem 100mm i rurą sterowną 1 1/8 ( http://rowerowy.com/sklep/czesci/amortyzatory/dirt-street/prod/circus-expert-taper ) Co myślicie, co by było najbardziej korzystnym wyborem w moim przypadku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Jak możesz wydać 1700zł bierz Durolux'a, waga ta sama, a golenie 36mm + sporo większe możliwości regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 wersja pod 26' ma chyba golenie 35mm :x, ale tak czy siak bardzo wytrzymały, mój nie ma żadnych luzów po 2 dzwonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Co do Duroluxa to o takim rozmawiamy. Ostatnia sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon230397 Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Ostatecznie zdecydowałem się na Manitou Circus Expert, bo nie miałem tyle kasy na Suntoura.Ponad tydzień musiałem czekać na amortyzator i już od około 1,5 tygodnia na nim jeżdżę, czuć, że jest cięższy od Foxa i jest twardszy, ale po przyzwyczajeniu się do niego jestem zadowolony. Dzięki za pomoc w trafnym wyborze . Temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.