Skocz do zawartości

[rower] Cube Attention SL czy Canyon Grand Canyon 5.9 + rozmiar ramy

nakeddenim

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu jednego z dwóch rowerów: Cube Attention SL lub Canyon Grand Canyon 4.9. Nie mam możliwości przejechania się na żadnym z nich, więc prosiłbym o opinie, który byłby lepszy i dlaczego. Druga sprawa to kwestia dobru rozmiaru ramy. Mam 177 cm wzrostu, długość krocze-"podłoga" 81 cm. Skłaniam się ku rozmiarowi koła 29 cali*  ( rower ma służyć do amatorskiego XC , dłuższych wycieczek po w miarę płaskich powierzchniach ) jednak mam obawę, o ile zdecydowałbym się na Cube czy rama 19" nie będzie za duża jak na moje wymiary. Jeśli chodzi o Canyona to myślałem nad Mką, ale tak jak mówię nigdy nie testowałem żadnego z tych rowerów, więc wolałbym wysłuchać wiarygodniejszej opini, niż moje domysły :).

* A może przy moim wzroście powinienem pozostać przy 27.5??? 

spokojnie 19 cali z Cube da rade, Cube ma krótszą górną rurę przez co nie jest to taka typowa 19-tka. Odnośnie osprzętu to mam w domu takiego i wszystko w miare ok z tym że amor RS XC28 czyli zwykły sprężynowiec jest do bani i trochę kichawe hamulce ale już 3 ci sezon działają bez problemu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...