aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam, Jestem po raz pierwsza na forum , pozdrawiam wszystkich serdecznie > Przeczytałem wątki o zakupie i ma pytania jak powyżej, mam wybór wśród taki modeli: 1. http://creon.bike/rowery/quest-lady/ cena po negocjacji 2950 2. http://www.bikershop.pl/Produkty/Rower-KTM-Life-Time-8-DA/6517/194289#.V6cOrpiLS71 cena po negocjacji 2590 3. Czy może coś Kross`a 4 Albo coś innego ? Czy to dobry wybór, założenia: - jazda tylko gdy ciepło - bez wypraw, tylko w dzień i powrót - ważna wygoda i komfort - łatwość jazdy Cena może i powinna być niższa, ale aby były ww warunki spełnione. Dziękuję z góry za pomoc Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Może Kross Arctica 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Może Kross Arctica 2015 A co sądzicie o http://www.bikesalon.pl/rower-trek-neko-sl-2016-kolo-28-niebieski A Kross Arctica, Ok cena około 2100 dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Brak bagażnika,błotników,świateł regulowanej kierownicy.Można dokupić,ale to generuje dodatkowe koszty (200-300 zł).Rura pozioma dosyć wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 OK, rezygnuję. A jaki wybrać z Kross Arctica L czy M.Wzrost 166, długość nogi po wewnętrznej 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Co to znaczy "wygoda i komfort" w twoim mniemaniu ? ? Względnie potencjalnego uzytkownika... Ile masz zamiar wydać ? Chcesz kupować w sklepie stacjonarnym czy internet wchodzi w grę ? Rower crossowy ( nie mylić z firmą Kross) nie będzie miał w standardzie błotników, a bardzo rzadko mieć będzie regulowany mostek (w odróżnieniu od trekkinga) Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Moja żona z podobnymi wymiarami jeździ na ramie 20,więc 19 będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Co to znaczy "wygoda i komfort" w twoim mniemaniu ? ? Względnie potencjalnego uzytkownika... Ile masz zamiar wydać ? Chcesz kupować w sklepie stacjonarnym czy internet wchodzi w grę ? Rower crossowy ( nie mylić z firmą Kross) nie będzie miał w standardzie błotników, a bardzo rzadko mieć będzie regulowany mostek (w odróżnieniu od trekkinga) Do 3- 3,5 tys. zł Rower trekkingowy. Komfort np. hamulce tarczowe działają przy takiej samej sile przyłożenie efektywniej, a pozostałe to faktycznie subiektywnie. Oczywiście wchodzi w grę internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Widzę że budżet wzrósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Quest Lady - CREON - Stworzone aby inspirować cena po negocjacji 2950 było . Warto czasami dołożyć 20%, rowery kupuję nie często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie przesadzajmy z tymi hydraulikami w jeździe turystycznej http://nrowery.pl/2016/trekking/boudicca-lx to całkiem przyzwoity sprzęt a jeszcze na drobne graty zostanie... Edit : no chyba że image musi być bezwzględnie bojowy Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o Creona.Brak amortyzatora.Sztywny aluminiowy słabo tłumi drgania Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Właśnie czym się różni od : http://allegro.pl/kross-trans-arctica-khaki-l-nowy-wysylka-gratis-i6367079968.html Ceny porównywalne. =============== Quest Lady - CREON - Stworzone aby inspirować cena po negocjacji 2950 2. Produkty - Rower KTM Life Time 8 DA dostępny w Bikershop Online cena po negocjacji 2590 Pomijamy cenę, w czym są lepsze/gorsze od Arctica. Nie znam się na rowerach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Ktm ma piastę 8 biegową.Może na wyprawie zabraknąć lekkich biegów,ale nie musi.Brak tarczówek.Creon nie licząc braku amortyzatora ma lepszy osprzęt,ale jest droższy o 900 zł.Za tą różnicę to prawdopodobnie można kupić cały napęd Deore jak zajdzie potrzeba wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Czyli Arctic lub http://www.romet.pl/Rower,GAZELA_5,10,700,701,14464,2016.html taki jeszcze znalazłem ? Czy jednak ArctiC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Gazela ma trochę lepszy napęd.Romet ostatnio zbiera niezbyt dobre opinie.Ale z drugiej strony,z Rometa to tylko została rama i kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Czyli jutro idę do sklepu sprawdzić Krossa. A co dla mnie, chyba też Kross ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Jak dobry dla żony,to dla Ciebie chyba też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Musi być sprawiedliwość !!! Ale to nie znaczy równość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Dziękuję za pomoc i radę, (Tatanka ) . Kupiłem Kross: - Arctica żona - Trans Global ja Wczoraj zamówione, dzisiaj otrzymałem. Szybki i właściwy wybór. Teraz 2 rowery na strych i te dwa do garażu. I jeździmy Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jaki rozmiar ramy dla żony?A stare na allegro,no chyba że sentyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jaki rozmiar ramy dla żony?A stare na allegro,no chyba że sentyment 17```. Arctica jest w rozmiarach 17 i 19. Stary to naprawdę stary Romet żony, jeszcze firmy Romet czyli niezniszczalny. Niech stoi na strychu, nie przeszkadza. A mój to taki na zimę, kupiłem używany górski, doposażyłem w 2 opony zimowe i kilka innych wynalazków +ubranie do jazdy zimą, (całość reszty w cenie roweru ). I jeżeli jest zima to używam. Jazda zimą jest też fajna Wcale nie jest zimno, mowa o jeździe po wertepach i lesie, ścieżki a nie po szosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi