Skocz do zawartości

[trasa] wjazd na Lubań

vpablov

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym wjechać na Lubań(Gorce) start z Krościeńka, obrałem trasę przez Marszałek lub od miejscowości Grywałd

i tutaj pytanie jak wyglądają poszczególne warianty tras.

Będę w okolicach przez tydzień więc, jakbyście mieli jakieś fajne propozycje miejsc , które ,, trzeba " odwiedzić będąc w tamtych rejonach to  piszcie :)  lubię mocne podjazdy i techniczne zjazdy, jakby co ( jadę na ht) :w00t:

Z odcinka starego szlaku od Marszałka zostało tylko wspomnienie wiec pojedziesz szeroką spychaczówką. Natomiast przez Grywałd jest szeroko ale nie do wjechania w ostatnim wąskim fragmencie. Z fajnych zjazdów ostał się tylko jeszcze niebieski na Snozkę i bardzo trudny w górnym odcinku do drogi zielony do Ochotnicy. Są jeszcze 3 odbicia jak się jedzie w stronę Knurowskiej na południe ale to świeże szlaki i nie mam pojęcia jak to wygląda. A co jeszcze warto odwiedzić to zależy od możliwości. Masz parę w nogach to i na Turbacz czy Gorc można wyskoczyć. 

Byłem tam miesiąc temu, wjechać najlepiej czerwonym od Krościenka. Jest dość szeroko, poza kilkoma odcinkami, gdzie woda wyrzeźbiła wąwozy to praktycznie cały czas jedziesz. Od Grywałdu nie polecam z uwagi na duże kamienie, zjeżdżałem kawałem zielonym właśnie do Grywałdu i żadna przyjemność, pod górę to pewnie by trzeba więcej pchać niż jechać. 

• 2 tygodnie później...

Lubań zaliczony, podjazd czerwonym od Krościenka, biegnie szeroką szutrówką, kilka razy dość sztywne podjazdy.( do ogarnięcia w 1 h)

Zjazd zielonym do Grywałdu, poza wypłukaną przez wodę rynną, bez większych trudności.

Od Grywałdu nie polecam z uwagi na duże kamienie, zjeżdżałem kawałem zielonym właśnie do Grywałdu i żadna przyjemność

co do ilości kamieni polecam zjechać z Radziejowej :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...