Bogi_Abi Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam, muszę rozebrać amortyzator wyczyścić i z powrotem złożyć, tylko że problem leży w tym ze jest to sprężynowy ma umieszczonego gleboko imbusa podajze 6 albo 7 i czy po wykreceniu 2 śrub amortyzator swobodnie się rozbierze? Jest umieszczone to troszkę gleboko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Na dole goleni nie masz śrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Na dole nie ma Musisz wykręcić te 2 od środka i wtedy możesz rozdzielić górę od dołu. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogi_Abi Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Na dole nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Zdejmij korki/zaślepki na koronie , tam powinny być dość głęboko śruby , po ich rozkręceniu rozbierzesz go (potrzebny jest tylko długi imbus). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogi_Abi Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Juz wszystko poskladalem, tylko czemu one nadal sa luzne, myslalem ze rozkrece wyczyszcze skrece i luz zejdzie, a one nadal maja luz jak przytrzymam hamulec i porusze przod tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Tanie uginacze bardzo szybko łapią luzy z którymi nie da się nic zrobić. Sprawdź też czy stery nie mają luzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Czasem delikatnie klocki chodzą w zacisku , ale ten uginacz jedyne co daje to to , że masz gdzie zamontować hamulec. Nic po za tym. U mnie ślizgi umarły kompletnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogi_Abi Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Tanie uginacze bardzo szybko łapią luzy z którymi nie da się nic zrobić. Sprawdź też czy stery nie mają luzów Jesli moge sie spytac, gdzie sie znajduja te uginacze? ster luzow nie ma ;p W zalaczniku jest zdjecie sprezyny , w sumie nie wiem czy do czegos potrzebne ale jest. Zwykly tani amortyzator na ktorym zostalo zaoszczedzone przy produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 esli moge sie spytac, gdzie sie znajduja te uginacze? Ten zwykły tani "amortyzator" to właśnie uginacz...Taki "amortyzatory" dostają bardzo szybko luzy na ślizgach i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Jesli moge sie spytac, gdzie sie znajduja te uginacze? ster luzow nie ma ;p W zalaczniku jest zdjecie sprezyny , w sumie nie wiem czy do czegos potrzebne ale jest. Zwykly tani amortyzator na ktorym zostalo zaoszczedzone przy produkcji Jaki to był w końcu imbus? Mój dostał luzy po ponad roku , z czego pół na tarczy 180. Z tym że do stanu , gdzie już lagi klepią na dziurach , zwłaszcza na płytach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogi_Abi Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Jaki to był w końcu imbus? Mój dostał luzy po ponad roku , z czego pół na tarczy 180. Z tym że do stanu , gdzie już lagi klepią na dziurach , zwłaszcza na płytach Wlasnie mi rower aktualnie chodzi jak nigdy, imbus 6Ze zlaczek zrobilem i dzialalo. Amortyzator chodzil dobrze, tylko zawsze lepiej go wyczyscic z syfu i przestarzalego smaru/oleju.Z tym ze nie wieedzialem ze to nie zniweluje luzu.Ale wielkie dzieki za pomoc. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Wlasnie mi rower aktualnie chodzi jak nigdy Bo to tak jest. Fabrycznie on jest tak spasowany , że chodzi z oporami a z czasem gdy dostaję luz to mu się poprawia praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.