Skocz do zawartości

[Amortyzator]Jak rozebrać amortyzator rambler 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, muszę rozebrać amortyzator wyczyścić i z powrotem złożyć, tylko że problem leży w tym ze jest to sprężynowy ma umieszczonego gleboko imbusa podajze 6 albo 7 i czy po wykreceniu 2 śrub amortyzator swobodnie się rozbierze? Jest umieszczone to troszkę gleboko.

Tanie uginacze bardzo szybko łapią luzy z którymi nie da się nic zrobić. Sprawdź też czy stery nie mają luzów

Jesli moge sie spytac, gdzie sie znajduja te uginacze?

ster luzow nie ma ;p  

W zalaczniku jest zdjecie sprezyny , w sumie nie wiem czy do czegos potrzebne ale jest.

Zwykly tani amortyzator na ktorym zostalo zaoszczedzone przy produkcji :P 

post-193082-0-42566800-1470603993_thumb.jpg

Jesli moge sie spytac, gdzie sie znajduja te uginacze? ster luzow nie ma ;p   W zalaczniku jest zdjecie sprezyny , w sumie nie wiem czy do czegos potrzebne ale jest. Zwykly tani amortyzator na ktorym zostalo zaoszczedzone przy produkcji    

Jaki to był w końcu imbus? Mój dostał luzy po ponad roku , z czego pół na tarczy 180. Z tym że do stanu , gdzie już lagi klepią na dziurach , zwłaszcza na płytach.  

Jaki to był w końcu imbus? Mój dostał luzy po ponad roku , z czego pół na tarczy 180. Z tym że do stanu , gdzie już lagi klepią na dziurach , zwłaszcza na płytach

Wlasnie mi rower aktualnie chodzi jak nigdy, imbus 6
Ze zlaczek zrobilem i dzialalo. Amortyzator chodzil dobrze, tylko zawsze lepiej go wyczyscic z syfu i przestarzalego smaru/oleju.
Z tym ze nie wieedzialem ze to nie zniweluje luzu.

Ale wielkie dzieki za pomoc. ;p  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...