Skocz do zawartości

[rower] Czy opłaca się kupić ten rower?

Swares574

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, wczoraj przeglądając olx znalazłem taki oto rowerek:

http://olx.pl/oferta/rower-specialized-street-okazja-mozliwa-zamiana-CID767-IDdEktd.html#8b5b95d0d8

ma on sprzęt sram x3, hamulce tarczowe mechaniczne.

Gadałem z sprzedającym i powiedział że do 1000-1100zł może zejść, Do dyspozycji mam 1300zł. I teraz pytanko:

Opłaca się kupić ten rower za te pieniądze? ok. 200zł zostało by na jakiś mini upgrade.

Napisano

nie jest tyle wart, może z 700 - 800 zł ale nie tyle co on chce

to że nawet nie chciało mu się go wyczyść do zdjęcia mówi wszystko, zbytnio o niego nie dbał. Brak opisu podzespołów to że ma logo sram na manetkach jest akurat najmniej ważne bo sram robi tak samo jak shimano modele budżetowe, które mają niewiele wspólnego z bdb pracą. Nie napisał co to za uginacz. 

Napisano

Osram produkuje części rowerowe :woot:  Myślałem że żarówki :woot:

Na uginaczu widać ślady przetarć anody lub rdzę w każdym razie amortyzator szrot :bye2:

Napisano

Sram X3 to słaby osprzęt coś jak Acera Shimano. Opony do wymiany i te hamulce mechaniczne to trochę za duża kwota na to wszystko. Za 1300 kupisz lepszą używkę, bardziej zadbaną i już na hydraulikach albo nowy, bo na wyprzedażach kupisz coś na podobnym osprzęcie, na hydraulikach i na pewno lepiej się będzie jeździć bo rama będzie już w nowszych rozwiązaniach technicznych.

Napisano

A za 800 byście go brali? bo właśnie napisał, że za 800 puści jak dla mnie to jeszcze trochę za dużo... tak 600 i biorę to mi ok.800zł na przeróbki zostanie.

Napisano

Kupujesz rower i zaraz chcesz przeróbki?:) Kup rower jaki potrzebujesz a potem możesz wymieć co trzeba aby poprawić jego pracę czy jazdę. Chyba za mocno się napaliłeś na ten rower i chcesz go kupić ale nie masz poparcia :whistling:  Zastanów się czy ten rower nadaje się do celów w jakich należy go używać bo kupić kolarzówkę aby poskakać w lesie mija się z celem.

Napisano

Kupując auto też się wymienia jakieś części... tak samo jest z rowerem. Wiadomo nie od razu wymieniał bym te części ale tak po miesiącu na pewno. 

jbc to potrzebuję rower do jazdy po mieście ale takiej wyczynowej skoki, jazda na kole i inne tricki, może mógłby ktoś polecić mi czego mam szukać i na co zwracać uwagę.

Napisano

Ten rower jest spoko ale przekracza budżet, i ma mechaniczny hamulec który średnio mnie przekonuję, wolałbym coś na hydraulicznych. Jestem osobą zaradną która lubi sobie pomajsterkować dlatego chcę kupić coś używanego do 1500zł żeby móc sobie "polatać" do zimy i na wiosnę zrobić lekki upgrade.

ps. Rower może być nawet za 700-800zł byle dało się go rozbudowywać żebym mógł sobie coś teraz wymienić a i coś na wiosnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...