fw66 Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 KCNC Bearbone XC rok temu pękła. Udało się ją pospawać, ale teraz znów zaczęła pękać. Więc po wielu sezonach czas na zmianę. Kupiłem już używaną Race Face Deus XC (sama korba). Suport KCNC sprawuje się bardzo dobrze i chcę go zostawić. Jednak jest to K-Type, czyli oś 25mm. Deus to X-type 24mm. Łożyska w obu systemach są te same. Potrzebuje tylko takich osłon: http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/race-face-x-type-bearing-cap/rp-prod39505 W polsce kosztują 20zł! http://sklep.twr.com.pl/product-pol-1400-Oslona-lozyska-X-Type-Race-Face.html Czy takie się nadadzą: http://karbonowy.pl/suporty/2319-aerozine-oslona-lozysk-suportu.html Może ktoś będzie robił zakupy w chainreaction, i dołączyłby te drobiazgi do listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Jak rozumiem 20zł za jeden plastik ? a to nie takie same jak w suportach shimano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Teoretycznie powinny pasować. Ale 100% pewności nie mam. Wszystkie są na oś 24mm i łożyska 25mm. Shimano chyba nie sprzedaje ich osobno. 20zł za "1 zaślepke" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Bo zaślepki z shimano ci moge dać ile tam chcesz. Mogę zmierzyc wymiary jak ci trzeba. Niby mam robić zakupy na crc ale ciągle nie jestem pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Jeśli masz zbędne, to chętnie wypróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Wywalamy sporo suportów, można wyjąc kilka plasticzków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Puklus podsunął pomysł, że mogą pasować osłony z popularnych suportów shimano HT2. Jednak mógłby je załatwić dopiero pod koniec miesiąca. Może macie w szufladzie stary zużyty HT2 żeby wydłubać z niego te plastiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jeśli to jeszcze aktualne to prawdopodobnie w przyszłym tygodniu lub może nawet pod koniec tygodnia(zależy kiedy dostanę nowy suport) będę mógł Ci to wysłać Suport bb-70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Na pewni pasować powinien plastik z gxp z prawej strony. Shimano nie mierzylem jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Mam już nowy suport więc osłony z starego mogę ci wysłać Na pw wyślij adres do wysyłki http://fotowrzut.pl/OOB5C9MDZR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Transplantacja zakończona sukcesem. W miejscowym serwisie dostałem zaślepki ze zużytego shimano HT2 - pasują. Okazało się tylko, że oś RF jest 1mm krótsza od KCNC Musiałem zmniejszyć szerokość suportu z 73 na 72mm. Czyli spiłować podkładkę dystansową z 2,5mm na 1,5mm. Po środku części K-type wykorzystane w X-type Zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 W standardowym komplecie shimano są 3 takie same ale sa też takie z jedną ciensza właśnie chyba do tego celu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.