Skocz do zawartości

[Kask] Czy jeździcie w kasku?

pawek0503

Jazda w kasku  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeździcie w kasku?

2. 2. Czy jazda w kasku powinna być nakazana przez prawo?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jazda w kasku daje bezpieczeństwo, ale ja na rowerze crossowym w kasku nie jeżdżę, prawdopodobnie zakładałbym kask, gdybym trenował kolarstwo górskie, kolarstwo BMX lub kolarstwo szosowe.

Napisano

A co ma do bezpieczeństwa rodzaj uprawianego kolarstwa ? Wywrotkę można załapać wszędzie a głowę ma się jedną. Osobiście byłbym za obowiązkiem jazdy w kaskach (wiem zaraz posypią się na mnie gromy przeciwników) ale jazda bez kasku to dla mnie proszenie się o problemy.

Napisano

Wywrotkę można załapać wszędzie a głowę ma się jedną.

Wychodzę z tego samego założenia, a jako że lubię moją głowę w całości to jeżdżę zawsze w kasku. Stało się to dla mnie tak naturalne jak zakładanie butów.

Napisano

Ja nieudane salto, zaliczyłem na asfalcie jadąc do pracy stałą trasą. Miałem szczęście, że wylądowałem na plecach. Od tamtego czasu kask zakładam zawsze. I nie mam z tym żadnego problemu.

Napisano

Ja na początku jeździłem bez kasku, ale córka ciągle mi przypominała, że muszę kupić jeszcze kask do roweru. Ona od początku była uczona, że na rower tylko w kasku. Chciał nie chciał kask kupiłem i teraz każda jazda jest z kaskiem.

Napisano

Ja na początku jeździłem bez kasku, ale córka ciągle mi przypominała, że muszę kupić jeszcze kask do roweru. Ona od początku była uczona, że na rower tylko w kasku. Chciał nie chciał kask kupiłem i teraz każda jazda jest z kaskiem

No to jak to było, ty jeździłeś bez kasku, ale córce kazałeś zakładać?

• Mod Team
Napisano

temat pojawia się wręcz cyklicznie i z doświadczenia wiem, że wywoła sporo spięć i kłótni. Oszczędzę zatem paru użytkownikom ostrzeżeń i banów i temat zamykam.

Dobrej nocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...