Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Czy jeździcie w rękawiczkach?

pawek0503

Jazda w rękawiczkach  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak często jeździcie w rękawiczkach rowerowych?

• Zawsze
    • Prawie zawsze
    • Bardzo często
    • Często
    • Czasami
    • Rzadko
      0
    • Bardzo rzadko
      0
    • Prawie nigdy
      0
    • Nigdy
  2. 2. Jakiego typu jest wasz rower?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobry wieczór. Dzisiaj będziemy się zajmować jazdą w rękawiczkach. Ja nie mam rękawiczek rowerowych, ale mógłbym je dostać od kogoś na prezent.

Z góry dziękuję za głosy w ankiecie i odpowiedzi.

Napisano

Jest jeszcze jedna ważna dla mnie zaleta korzystania z rękawiczek o której nie wspomnieliście, a chodzi mi o wycieranie potu z czoła, większość posiada taką frotę, właśnie do wycierania potu i uważam to za świetny dodatek, bo jest to bardziej komfortowe niż przecieranie gołą ręką, bo i wtedy czoło nie wytarte do końca i dodatkowo ręka mokra.

Napisano

Szczególnie w upale.Dłonie pocą się i ślizgają po chwytach.

Decathlonowe 520 i zwykłe, gumowe gripy. W upale pot rękawiczka lepiej odprowadza i jest sucha, do tego ma przy kciukach te kawałki materiału do przecierania czoła. A poślizgu nie ma żadnego, łapa tak się klei do rączki, że prędzej grip zerwę z kierownicy niż się coś uślizgnie.

Napisano

To chyba dobrych chwytów i rękawiczek nie miałeś nigdy

Chyba nie przeczytałeś dobrze mojego wpisu.Ręce się ślizgają bez rękawiczek.

Chwyty mam przyzwoite. Rękawiczek używam różnych,jakie się nawiną.Brudne idą w kosz.

Napisano

Zależy jakim rowerem jadę. MTB/szosa praktycznie zawsze, ze względu na twarde chwyty. Trekingowym nigdy, bo to nie ma sensu (chyba ze temperatura wymusza).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...