Sziqu Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam. Pierwsza szosa wraz z pedałami pd-m520 w drodze do mnie, teraz pora na pierwsze buty. Chciałbym zmieścić się w 250 złoty i proszę o propzycję. Tutaj dwie, które sam znalazłem:http://allegro.pl/buty-spd-northwave-scorpius-3s-2015-wyprzedaz-45-i6081598250.htmlhttp://allegro.pl/xlc-cb-r04-buty-szosowe-spd-spd-sl-biale-r-46-i6393053695.html Ewentualnie, mogę delikatnie przekroczyć budżet i kupić shimano sh-m089, ale wolałbym się zmieścić w 250 zł bo ceny, jak na podstawowe modele, i tak mnie negatywnie zaskoczyły:P.
Charvel Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Taka dobra rada - buty nie kupuj "zdalnie" przez allegro. Pojedź do sklepu, przymierz. Nie sugeruj się, że jeśli nosisz normalne obuwie np w rozmiarze 45, to wybierając buty pod bloki rozmiar będzie pasował identycznie. Shimano w dwóch różnych modelach buta nie trzyma rozmiaru - jeden był dla mnie dobry jako 44, drugi jako 45. Dopiero jak wybierzesz to ewentualnie kup przez net/allegro jeśli masz lepszą cenę, bo inaczej będziesz się bujać z wymianą, kosztami przesyłki powrotnej itd - a czas leci, a Ty nie jeździsz...
Sziqu Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Tylko że podróż do większego miasta, gdzie bedzie spory wybór to koszt połowy tych butów, czyli na ewentualnych przesylkach nie stracę. Mógłbym załatwić to przy okazji, gdy będę miał więcej spraw do załatwienia w Rzeszowie, ale czas mija a ja dalej nie jeżdżę Tymczasem kurier z tymi bucikami byłby u mnie juz we wtorek. Kurde, pisze jakbym mieszkał na Alasce, no ale takie uroki życia na podkarpackiej prownicji:DWysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
NajaraNy Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 zawsze możesz kupić dwie pary tych samych butów jednocześnie np. rozmiar 44 i 45 a po przymiarce w domu te nie pasujące zwrócić. Masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny przez 14 dni od zakupu. Tylko że wiąże się to z zamrożeniem kasy na około 2 tygodnie zanim sprzedawca zrobi zwrot kosztów.
Sziqu Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 No to jest jakis pomysł, tylko ktore buty zamowic? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
NajaraNy Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 ja bym wybrał albo te northwave albo shimano znane sprawdzone firmy ten xlc to nie wiadomo co to będzie. Sam jeżdżę w m089 i jestem zadowolony . Jest jeszcze model shimno xc31 w podobnej cenie
Sziqu Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Szukac koniecznie cos z klamrą czy na rzepy wystarczy? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
NajaraNy Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 klamra trochę lepiej trzyma i łatwiej jest docisnąć albo poluźnić buta w czasie jazdy ale generalnie rzep też daje radę. Ważne tylko żeby były 3 paski a nie dwa
grande1970 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 ja kupiłem buty przez allegro ale nie sugerowałem się rozmiarem tylko długością wkładki i buty shimano mam 47 a normalnie noszę 44.5-45 więc jeśli masz 45 to wkładka musi mieć 30 cm - jakby co łatwo to zmienić. Osobną kwestią jest szerokość stopy, jeśli nie masz z tym problemu to spokojnie możesz zamówić przez neta
Sziqu Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Długość mojej stopy to 29 cm, więc to będzie chyba rozmiar 45 (29,3 cm wkładka).Jeszcze takie pytanie mam; czy model sh-m089w różni się czymś od sh-m089? Te "w" coś znaczy w ogóle?
Charvel Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 A nie przypadkiem oznaczeniem koloru - white - białe?
NajaraNy Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 te z literką W (wide) mają o 6% szerszą cholewkę od podstawowej wersji http://www.shimano-lifestylegear.com/gl/fw/technologies/more_lasts.php
cervandes Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Jako pierwsze M089 są polecane. Da się w nich chodzić, są trwałe i przewiewne. 250 złotyCH a nie złoty. Złoty jest jeden.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.